Cum vor ajunge medici timișoreni în Italia, unde vor învăța să opereze...

Cum vor ajunge medici timișoreni în Italia, unde vor învăța să opereze micuți cu probleme la inimă

0
DISTRIBUIȚI

operatie-51-640x426

Copiii cu probleme cardiace care au nevoie de o intervenție chirurgicală vor putea fi operați și la Timișoara, cel mai devreme începând cu anul 2016. Ministerul Sănătății dorește ca în cel puțin trei centre din țară medicii să fie pregătiți să realizeze astfel de operații și a inițiat, anul trecut, Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice. Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara se află, alături de cel din Iași și Centrul de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul pentru Copii “M. S. Curie” din București, pe lista propusă de minister.

Medicii timișoreni sunt dornici să învețe să-i opereze pe inimă pe micuții bolnavi, iar în acest sens, mai mulți anesteziști și chirurgi din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare și-au depus CV-ul pentru a fi incluși în program.


Aceștia așteaptă un răspuns de la Ministerul Sănătății ca să poată pleca în Italia, să ia lecții de la specialiști. Dacă vor fi aleși, medicii timișoreni vor urma, timp de trei ani, stagii de pregătire în Clinica San Donato din Milano, vor realiza operații în Centrul de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “M. S. Curie” și vor face schimburi de experiență în acest domeniu.

Petru Deutsch, șeful secției ATI din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara, ne-a explicat că cei trei ani de practică ar fi suficienți pentru medicii timișoreni astfel încât să poată realiza intervenții chirurgicale pe inimă la copii. “Avem nevoie nu doar de un singur medic antrenat în acest domeniu al chirurgiei cardiace pediatrice, ci de personal medical pregătit pe mai multe subspecializări: cardiologi, chirurgi, anesteziști, cardiotehnicieni, esteticieni. Lucrurile sunt destul de complexe, dar sperăm că se va găsi personalul necesar astfel încât să putem face operații pe inimă la copii și la Timișoara”, a mai precizat Petru Deutsch.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.