De ce bulevardul Constructorilor nu a devenit bulevardul Francesco Illy

De ce bulevardul Constructorilor nu a devenit bulevardul Francesco Illy

0
DISTRIBUIȚI
illy cetatean de onoare
Primarul Nicolae Robu și Peter Strukelj, export manager al Illy, ținând distincția acordată lui Francesco Illy. FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Schimbarea denumirii bulevardului Constructorilor din Timişoara în Francesco Illy a fost amânată, ieri, de Consiliul Local. Supusă la vot în plenul de marţi, propunerea a fost retrasă după ce consilierul PDL Simion Moşiu a comentat că respectiva stradă nu are nimic de-a face cu inventatorul espressorului modern.


Astfel, edilul şef Nicolae Robu a decis ca municipalitatea să caute o altă stradă care să poarte numele lui Illy.

Anul trecut, la finele lunii aprilie, Francesco Illy, inventatorul espressorului şi fondatorul renumitei mărci de cafea, a primit post-mortem titlul de cetăţean de onoare al Muncipiului Timişoara, orașul său de baștină. Evenimentul a avut loc în plenul Consiliului Local Timişoara. Primarul Nicolae Robu a făcut atunci o scurtă prezentare a activităţii lui Illy. „S-a născut în 7 octombrie 1892, în cartierul Iosefin. Este inventatorul espressorului modern şi fondatorul unei renumite companii de cafea, iar astăzi brandul este prezent în peste 40 de ţări. În 1904 s-a mutat la Viena, iar în 1914 a luptat pe fiecare front al Primului Război Mondial. În 1933 a fondat Illy Cafe şi în 1935 şi-a brevetat invenţia, espressorul de cafea, şi a revoluţionat industria cafelei. Francesco Illy a decedat în 1956 în Italia, iar fiul său a preluat conducerea companiei de cafea, ajunsă la cea de-a treia generaţie”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.