De ce şedinta Consiliului Local pe tema bugetului Timișoarei a început cu...

De ce şedinta Consiliului Local pe tema bugetului Timișoarei a început cu stângul UPDATE Mărul discordiei de la vot

0
DISTRIBUIȚI

cl06_resize

Debut cu stângul pentru echipa edilului-şef Nicolae Robu. Astăzi, chiar înainte de plenul de la Consiliului Local Timişoara, aleşii PDL au ieşit în faţa presei pentru a critica bugetul. Mai exact, consilierii PDL sunt nemulţumiţi atât de felul în care este exprimat bugetul, prin sume şi poziţii neclare, cât şi de faptul că pentru reparaţii şi investiţii la Filarmonica Banatul nu a fost alocat niciun ban. Chiar dacă sunt nemulţimiţi, pedeliștii nu au amendamente la buget. Mai mult, aceștia promit că nu vor vota bugetul. Primarul Nicolae Robu a confirmat că în buget nu există punctual o prevedere prin care să fie alocaţi bani pentru Filarmonica Banatul, dar spune că există bani în buget pentru astfel de lucrări de reparaţii sau investiţii şi că, dacă va fi nevoie, se vor aloca bani pe baza unei cereri. „Chiar dacă nu trebuie să fie o practică aceasta, de a se interveni în ultimul moment peste buget, o să acceptăm un amendament pentru a aloca punctual fonduri”, a comentat totuși primarul Nicolae Robu despre problema ridicată de PDL.


Directorul Filarmonicii Banatul Ioan Gârboni a explicat că are nevoie de aproximativ două milioane de lei pentru schimbarea scaunelor şi pentru reparaţii la Grădina de Vară.

UPDATE Nu mai puţin de zece amendamente care prevedeau studii de fezabilitate, bani pentru amenajarea skatepark-ului sau construcţia unei săli la Teatrul German , toate propuse de viceprimarul Dan Diaconu în ultima clipă, sub explicaţia că actele au ajuns târziu au fost votate în plen. Nu la fel de bine a fost receptat şi amendamentul consilierului PNŢCD Bogdan Herzog de a aloca patru milioane de lei către spitale prin mutarea de bani de la sport şi spaţii verzi. Argumentaţia primarului Nicolae Robu prin care a combătut ideea înainte de vot a fost amplă. „Nu pot fi de acord cu acest amendament pentru că ar însemna să afectăm radical toată poziţionarea noastră faţă de sport, dar şi vizavi de spaţiile verzi, spaţiile de joacă pentru copii și tot ce ne-am propus noi să facem pentru înfrumuseţarea oraşului. Avem patru echipe de jocuri agreate de cetăţeni, chiar dacă nu se duc acolo unde se practică jocuri să vadă live ce se întâmplă. Aceste echipe sunt agreate, am ajuns să avem probleme mari cu timpul, acum suntem în proces de reconstrucţie în unul din aceste sporturi, reuşind performanţe excepţionale în aceste sporturi. Aloci fonduri ori nu aloci deloc. A veni într-un an şi a susţine o construcţie pentru ca în anul următor să reduci alocările înseamnă aruncarea de bani pe geam”. Amendamentuul a picat, primind doar patru voturi „pentru”. În schimb, a fost votat un amendament care prevede alocarea a 900.000 de lei pentru cumpărarea unei staţii de purificare a aerului, propus de pepededistul Petrică Folică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.