Decizii controversate marca Nicolae Robu în 2013: cum a stârnit nemulțumirea multor...

Decizii controversate marca Nicolae Robu în 2013: cum a stârnit nemulțumirea multor timișoreni cu tăierile de copaci în tot orașul

0
DISTRIBUIȚI

copaci_taiati

Tăierea multor copaci din Timişoara pe motiv că sunt fie bătrâni, fie plantaţi peste reţele electrice sau poziţionaţi astfel încât încurcă lucrurile de dezvoltare a oraşului a fost încă unul din motivele care a stârnit un val de antipatie faţă deedilul şef Nicolae Robu în 2013.

Primele tăieri de copaci care au stârnit ecouri puternice au fost cele din Piaţa Bălcescu, acolo unde timişorenii au protestat şi împotriva renovării zonei, la jumătatea lunii noiembrie. Atunci, zebre miniaturale au fost „plantate” din doi în doi metri pe întreg spaţiul verde din mijlocul Pieţei Bălcescu, aluzie la trecerea de pietoni care nu duce nicăieri, dar şi la nefericitul incident petrecut în octombrie la Grădina Zoologică din Timişoara când un pui de zebră primit din Cehia s-a înecat în heleşteu, după ce cu o zi înainte fusese prezentat presei.

Tăierile de copaci din Piaţa Bălescu au adus primăriei şi o sancţiune record, între 50.000 şi 100.000 de lei, de la Garda de Mediu, mai exact pentru faptul că s-a mers mai departe cu tăierea cipacilor şi pe altă stradă fără avea autorizaţie. În scurt timp, a venit rândul oamenillor din zona Sorelui, mai exact pe Aleea Azurului, care au ieşit şi ei în stradă nemulmiţi de faptul că primarul taie copacii  pentru a amenaja acolo locuri de parcare. Despre scandal, edilul a explicat că „nu mă determină pe mine un fanatic care nu înţelege că oraşul trebuie să fie funcţional să las un copac în mijlocul pistei de biciclete sau a drumului”.

Ca răspuns la acuzele celor din zonă care spuneau că primăria taie copaci fără motiv, Robu a menţionat că „dacă ne uităm la oraşele pe care le admirăm cu jind, putem remarca faptul că acolo s-a ştiut unde trebuie să fie pui pomi şi unde nu” şi a promis solemn că pe durata cât el va fi primar numărul de pomi tăiaţi va fi de zece ori mai mic decât al celor plantaţi.


Coflictul s-a stins teoretic după câteva zile, atunci când edilul şef a anunţat că a discutat cu oamenii din zonă, care l-au felicitat pentru iniţiativa de a face parcări şi pentru că a plantat mai mulţi copaci în locul celor tăiaţi. Pentru a împăca pe toată lumea, Robu a promis că va planta nu mai puţin de 110.000 de copaci. Acesta nu a dorit să ofere detalii despre marea operaţiune, mulţumindu-se să spună că evenimentul va avea loc în 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.