Nemulţumirile timişorenilor la dezbaterea bugetului pe 2014 de la primărie. Pe care...

Nemulţumirile timişorenilor la dezbaterea bugetului pe 2014 de la primărie. Pe care subordonat s-a enervat Robu UPDATE Prima investiţie prioritară

1
DISTRIBUIȚI

nicolae_robu_AP-1024x682

Dezbatrea pe tema bugetului local, de astăzi, de la Primăria Timişoara a început ca orice eveniment la care participă edilul şef Nicolae Robu- cu un discurs din partea acestuia. În descrierea edilului şef bugetul sună astfel: „vreau să vă spun că avem un total de venituri 1.415.777. milioane de lei buget apoximativ ca şi cel de anul trecut 1.112 milioane de lei bugetul local, o sumă de 296, 5 milioane de lei bugetul inistuţiilor publice finanţate din venituri şi subvenţii prorii de la bugetul local, 60 milioane fonduri externe nerambursabile transfer între bugete de 24,6 milioane de lei”. Robu a prezentat şi principalele capitole 44.283 milioane cheltuieli dezvoltare, 45, 9 milioane funcţionare, 77 milioane de lei cultură recreere şi religie. Deşi bugetul pentru cultură nu a crescut cu nimic faţă de cel din 2013, Robu a menţionat că „nu au fost niciodată atât de mulţi bani ca şi acum cu excepţia anului trecut. Acum este o performanţă că îl păstrăm la nivelul de anul trecut”. Un prim moment de tensiune a avut loc deja între primar şi şefa Direcţiei Economice, Smaranda Hararacicu, pe care edilul a zorit-o să mai sară peste cifre că oamenii nu sunt interesaţi de asta.

Primele probleme ridicate de  timişorenii prezenţi la dezbatere au fost încetineala lucrărilor de la Michelagelo şi lipsa din buget a banilor pentru locuinţe modulare.


Dacă despre celebrul deja şantier, Robu a liniştit că, dacă s-ar lucara în toată ţara ca aici, ar fi bine, iar la locuinţele modulare primarul a băgat placa lipsei de bani. Robu a povestit că municipalitatea a achiziţionat un bloc de locuinţe sociale de la BRD, spaţii care vor fi finalizate până la luna februarie. Revoluţionarul Lorin Fortuna a încins spiritele în sală atunci când a atenţionat că România este stat socialist, nu liberal şi că prin lipsa banilor pentru nevoiaşi se încalcă Constituţia. Mai mult, Fortuna l-a felicitat la scenă deschisă pe viceprimarul PSD Traian Stoia pentru felul în care a prezentat public problema mafiei imobiliare tigăneşti din Timişoara. Primarul Nicolae Robu a zâmbit pe toată durata discursului lui Fortuna şi a ascultat nepăsător. Singura care l-a somat pe Fortuna a fost şefa Departamentului de Comunicare, Alina Pintilie, care i-a cerut revoluţionarului să se limiteze la buget. Expunerea a continuat cu problemele pe care Fortuna le are cu presiunea de la apă caldă, cu spitalul de copii şi gara din Timişoara.

UPDATE  Dezbaterea de la Primăria Timișoara nu a durat nici măcar două ore. Edilul șef Nicolae Robu a profitat de ocazie ca să popularizeze încă o dată activitatea sa pe Facebook. plângându-se că oamenii nu participă la ședințele ținute în sala de consiliu. La dezbatere au luat cuvântul și consilierii opoziției Bogdan Herzog (PNȚCD) și Sandu Ștefan(PDL) care s-au plâns că bugetul este exprimat neclar și că nu înțeleg anumite prevederi. Mai mult, Ștefan a comentat că multe din proiectele din acest an au fost prevăzute și anul trecut și că nu înțelege în ce constă progresul. În replică, Robu a explicat că ” eu sunt adeptul abordării entuziaste și decât să ne propunem zece obiective din care să realizăm nouă și să ne lăudăm că avem realizate 90% eu prefer să ne propunem 100 și să realizăm 80 și să avem un procent mai slab”. Ajuns în fața camerelor de luat vederi primarul a dat asigurări că în 2014 dezvoltarea urbei de pe Bega va fi o prioritate și că primul proiect care se va demara exclusiv cu bani de la bugetul local din 2014 va fi construcția unui nou pod peste Bega fără a specifica locația. Totuși, în intervențiile precedente pe această temă edilul spunea că primul pod ridicat va fi la Jiul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.