DGA face anchetă la Vama Naidăș, după ce un sârb a intrat...

DGA face anchetă la Vama Naidăș, după ce un sârb a intrat în țară cu un microbuz plin cu țigări de contrabandă UPDATE 4 Polițist de frontieră, reținut VIDEO

14
DISTRIBUIȚI

vama

Anchetă de proporții la Vama Năidăș din Caraș-Severin, a celor de la DGA, după ce un cetățean sârb a fost prins de polițiști în Oravița. Acesta transporta 160 de baxuri de țigări de contrabanda și a fost oprit azi dimineață la ora 04.00, în timp ce conducea un microbuz în care se afla marfa ilegală. DGA a declanșat o verificare în cazul tuturor vameșilor și polițiștilor de frontieră de la Naidăș, care s-au aflat pe tura din această noapte, pentru a afla cum a putut să intre în țară sârbul cu o asemenea încărcătură.

UPDATE 1 Oprirea microbuzului nu a fost întâmplătoare, cei de la DGA monitorizând de mai mult timp mai mulți suspecți de corupție dintre cei care lucrează la Vama Naidăș. Conform primelor informații, șpaga pentru un bax de țigări care a intrat în țară a fost de 100 de euro. Toți polițiștii de frontieră și vameșii de pe tura de noapte sunt acum căutați și urmează să fie duși pentru audieri îăn fața procurorilor.

UPDATE 2 Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Caraș-Severin, sârbul de 38 de ani transporta țigări de diferite mărci, timbrate în Serbia și Muntenegru. Valoarea prejudiciului creat la bugetul de stat se ridică la suma de aproximativ 166.000 euro. Țigările au fost confiscate şi autoturismul a fost indisponibilizat, iar bărbatul a fost condus la sediul poliţiei unde se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă”, se mai precizează în comunicat.

UPDATE 3 Ancheta în operațiunea de contrabandă de azi noapte se derulează cu rapiditate.


Cei de la DGA Caraș Severin l-au ridicat și dus la audieri pe agentul Grigoraș Tămaș, care este angajat la Serviciul Poliției de Frontieră Caraș Severin, la grupa de Intervenții. Acesta este cel care a asigurat grupării introducerea țigărilor prin vama Naidăș. Acesta urmează să fie pus sub acuzare și reținut. Investigațiile continuă.

UPDATE 4 Primul pentru care a fost reținut, în urma audierilor, este cetățeanul sârb care se afla la volanul mașinii în momentul în care polițiștii au oprit mașina încărcată cu țigări de contrabandă.

UPDATE 5 În urma audierilor, agentul Grigore Tămaș a fost reținut pentru 24 de ore fiind acuzat de complicitate la evaziune fiscală și la contrabandă în formă calificată. De asemenea, este în plină desfășurare o percheziție la un alt suspect.

14 COMENTARII

  1. Vedeti daca Neta Saptebani e la Aeroport si nu i-a mai putut anunta ca pe cei de la Moravita de actiunea DGA. Poate ii promoveaza la Aeroport , langa Neta

  2. ar fi simplu daca camerele cctv din vama ar fi legate la DGA. nu ar mai trece nimeni fara sa fie vazut. sa monteze camere si pe drumurile care merg spre vama.

  3. Si nu stiu Pantea si Baragan de transportul asta? Si cand te gandesti ca acum 3 ani , treceau in fiecare noapte sute de baxuri.! Si treceau pe la vama pe sub nasu’ lor.
    Vai de senghenu nostru!

  4. Rumburak, camerele de supraveghere ce le propui,ar trebui sa fie undeva prinse pe fruntea celui care controleaza mijlocul de transport, precum lampasele minerilor, ca sa poata inregistra ceva. Dar eu nu cred ca la asemenea cantitati cineva mai verifica ce si cum este, totul merge ,,pe incredere,, . Timpul de stationare trebuie sa fie cat mai scurt si eu am vazut ca politistul are responsabilitatea valabilitatii documentelor prezentate, vamesul se uita in bagaje sa vada daca in sacosa ai chilotii spalati sau nu.

  5. cine era in tura de noapte pe sensul de intrare in tara?…aia trebuie sa raspunda impreuna cu seful de grupa….si dupa caz…si seful de punct. 😉

  6. Eu zic ca acest transport este rezultatul noului tip de management impus de dl Magdalin, seful suprem coordonator al punctelor si mana dreapta cu care dl Popara se sterge la …, pardon, coordoneaza tot ce se intampla in puncte.
    Si atunci nu s-ar impune sa-i scuturati ,domnilor de la DGA, si pa acesti doi frustrati ?
    …si asta-i doar inceputul, asteptam mega barjele din celelalte puncte mai profilate !

  7. Oare de ce cind a intrat in concediul de odihna Popara l-a lasat la comanda pe Magdalin? Ca sa nu se afle cum intra in tara tigarile ? Acum vedem raspunsul. Oare intimplator Popara a fost dus la Giurgiu si vroia sa schimbe sefii de tura, sefii de sectoare, sefii de servicii si sa aduca sefii de tura de la Timisoara ca sa „coordoneze” activitatea de legune fructe si Handra sa „coordoneze” activitatea la Timisoara unde este raiul tigarilor ????? Acum i s-a oferit functia de sef SCTF Timis. Oare pentru ce merite ???? De cind a fost pus sef ce rezultate a avut???? Acestia sunt oamnii PDL-ului, care rezista in functii si sunt prieteni cu renumitul „branconaj”.

  8. Pt Alex !
    Jegosul asta de POPARA nu mai este omul PDL-ului ,acum lige …orice primeste de la P.S.D.-isti, il flancheaza in permanenta pe dl Bojin.
    Isi v-a muta turul pantalonilor(am vrut sa scriu oute,dar omu n-are…) oriunde se impune pt a avea un os de ..supt/ros.
    Oricum in frontiera Timis este o situatie extrem de tensionata, unii nu mai stiu de unde sa faca/scoata bani, cati mai multi bani, iar altii trtebuie sa scoata rezultate pt a-i tine in spate pe „marii afaceristi” !!
    Asta-i adevarul domnilor ce cititi aceste comentarii !

  9. Exista o singura explicatie ! Sarbul ori „a uitat” sa plateasca …… dreptul , ori „dreptul” a fost …ciuntit de un intermediar ! Alte explicatii sunt de domeniul „crede si nu cerceta ” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.