Doi membri ai clanului țigănesc Petrovici care au „executat” în bătaie un...

Doi membri ai clanului țigănesc Petrovici care au „executat” în bătaie un tânăr în stradă la Buziaș, reținuți. În ce stare se află victima UPDATE 1 Decizia Tribunalului Timiş

2
DISTRIBUIȚI
clanul petrovici la audieri01
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Viața lui Florin Soporan, bărbatul de 30 de ani care, duminică, a fost bătut cu răngi, bâte și o furcă în centrul orașului Buziaș de către un clan țigănesc rival, nu mai este în pericol. Victima a ajuns imediat după incident la Spitalul Județean Timișoara și internat la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, pentru că se afla în stare gravă cu răni în zona capului, dar și cu o înțepătură în ficat, fiind lovit cu o furcă. După ce medicii l-au supus mai multor intervenții chirurgicale și au reușit să-i salveze viața, ieri în jurul orei 16.00, bărbatul în vârstă de 30 de ani a fost transferat la Clinica de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială din cadrul Spitalului Municipal Timișoara pentru că are mai multe răni grave în zona feței. Florin Soporan este conștient, dar medicii mai așteaptă câteva zile înainte de a-l supune intervențiilor chirurgicale pentru a-i face un set de analize.

Vă reamintim că duminică, în centrul orașului Buziaș, bărbatul aproape a fost aproape omorât de un grup de șase țigani, dintr-un clan rival. Acesta a încercat să se apere, dar a căzut la pământ după ce l-a lovit cu piciorul pe unul dintre adversari, moment în care a fost lovit minute în șir cu bâte, pari și o furcă, mai ales în zona capului și a abdomenului. Potrivit polițiștilor, între victimă și clanul țigănesc există un conflict mai vechi, Soporan fiind înjunghiat în luna august de unul dintre agresori, iar duminică i s-a cerut să-și retragă plângerea depusă. Mai mulți suspecți, în frunte cu liderul clanului țigănesc care l-a atacat pe bărbat, Nicolae Petrovici, au  fost aduși ieri la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Nicki și Ion Petrovici, de 18, respectiv 48 de ani, au fost reținuți noaptea trecută, după ce au fost prezentați instanței.


”În urma audierilor, polițiștii, cu avizul procurorului, au dispus reținerea, pe bază de oronanță pentru 24 de ore, a doi dintre suspecți, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tetativă de omor și ultraj contra bunelor moravuri”, a declarant Mirela Drăghicioiu, ofițerul de presă al Poliției Timiș.

În cazul celui mai mic dintre suspecți, un minor de 15 ani, urmează a fi efectuată expertiza medico-legală psihiatrică, pentru a se stabili dacă a avut discernământ la momentul comiterii faptei. Angelo Petrovici, mezinul clanului, este elev la Liceul teoretic din Buziaș.

Cine e „Dobrin”

De arest a scăpat chiar liderul clanului, Nicolae Petrovici zis ”Dobrin”, bărbatul de 63 de ani în fața căruia a fost ”executat” în bătaie tânărul de 30 de ani. Acesta a făcut avere în Italia, unde a stat mai mulți ani, până ce a fost prins de poliție și trimis acasă cu interdicție de a mai intra în țara respectivă. De mai bine de trei ani, spun localnicii din Buziaș, clanul Petrovici e acasă. Niciunul din membrii familiei nu muncește, deși pe numele lor există mai multe proprietăți în oraș, între care patru case impunătoare, cu etaj, două din ele fiind situate pe aceeași stradă cu Poliția și Primăria. Primarul Alger Ilaș este mulțumit de comportamentul fiscal al țiganilor, declarându-ne că aceștia ”își plătesc totdeauna la timp impozitele”.

Conflicte vechi

Potrivit poliției, între aceiași bărbați din clanul Petrovici și victimă a existat un conflict în luna august, soldat cu un dosar penal, pe numele tuturor, pentru lovire și alte violențe. ”A fost un conflict spontan”, explică Mirela Drăghcioiu, ofițerul de presă al Poliției Timiș. În contextul în care țiganii nu au părasit localitatea, iar Buziașul e un orășel cunoscut pentru liniștea sa, Poliția Buziaș nu a reușit în cinci luni să rezolve dosarul, dându-le posibilitatea țiganilor să recidiveze mult mai violent. (Georgeta Stanici)

UPDATE 1 În urma audierilor, Tribunalul Timiş a decis arestarea celor doi suspecţi prezentaţi instanţei  pe 29 de zile, aceştia fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi portul fără drept de arme albe în locuri publice.

2 COMENTARII

  1. An buzias nu exista legi politia este pe mana cu tigani asi ia dreptul de la ei si ei de aia face ce vor ar trebui ampuscati si politai si jegosi aia de jandarmi care nici nu stie pe ce lume se afla si ce este cu ei ..pe pamant … ia bani degeaba de la stat si politia si jandarmeria si jegul de Ilas primarul care a ruinat orasul si sia facut case masini etc …de pe urma populatiei merita pusi la zid si tras fara mila an ei ca si asa traieste degeaba pe pamant. Rusine sa le fie si pacat ca nu avem legi an tara asta …..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.