Elevii care au adus mândrie Timișoarei în 2013

Elevii care au adus mândrie Timișoarei în 2013

3
DISTRIBUIȚI
elev premiant01
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

 Anul 2013 a fost pentru tinerii care învață în școlile și universitățile timișorene un an plin de succese. Aceștia au reușit să se evidențiaze la o mulțime de competiții internaționale la care au participat și să ne facă mândri.

Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național “C. D. Loga”, a obținut o performanță remarcabilă. În vara lui 2013, tânărul s-a întors de la Olimpiada Internațională de Informatică din Australia cu medalia de argint. Mai mult, Andrei a obținut și premiul întâi la o competiție de Informatică din Europa Centrală. Un alt elev de la Colegiul Național “C. D. Loga”, Marius Posa, este un alt mic geniu. Băiatul a fost singurul participant din Europa la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului, ce a avut loc în India, care s-a întors cu medalia de aur.


Niciun elev din Timișoara nu a obținut o astfel de performanță în ultimii 20 de ani, explica Mariea Ștefan, directoarea școlii unde învață cei doi elevi care au obținut medalii la competițiile internaționale la care au participat.

Andra Păcurar, de 16 ani, și Alexandru Miculescu, de 17 ani, elevi la două licee timișorene, sunt alți tineri cu care județul nostru se mândrește. Cei doi au ocupat locul cinci la Campionatul mondial de latino care a avut loc în luna iulie în China. O performanță unică pentru care tinerii au depus eforturi uriașe.

Vlad Rochian, elev în clasa a IX-a la Liceul Teoretic “Grigore Moisil” din Timișoara, este un alt tânăr model. Băiatul a obținut medalia de aur la Olimpiada națională de Matematică, iar la cea de Informatică a câștigat bronzul. Mai mult, elevul timișorean a participat la Turneul internațional de informatică Shumen 2013, competiție în care a fost distins cu medalia de argint.

O echipă de studenți ai Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul UVT au reușit o performanță remarcabilă. Tinerii au ocupat locul opt în clasamentul general al “Campionatului european studențesc de drepturile omului”, devansând echipe ale unor universităţi de prestigiu din Europa. Competiţia studenţească s-a desfăşurat la Strasbourg, la sfârşitul lunii februarie, fiind organizată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de către Consiliul Europei. De la Facultatea de Drept au fost premiați și alți 21 de studenți, care și-au unit forțele la concursul Hexagon. Tinerii au obținut locul doi în clasamentul general național al acestei competiții, ce s-a desfășurat la Craiova.

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.