Episodul de „râsu-plânsu” al lui 2013, în administrația Robu: cum a fost...

Episodul de „râsu-plânsu” al lui 2013, în administrația Robu: cum a fost sacrificată zebra de la Zoo pe altarul celebrității

0
DISTRIBUIȚI

Zebra-640x5231

Administrația lui Nicolae Robu a fost marcată, de-a lungul anului trecut, de evenimente vesele și chiar hilare, însă unul dintre ele se încadrează cu succes la capitolul „râsul-plânsul” – episodul cu zebra, care nu a fost victima… celebrității.

La jumătatea lunii octombrie presa din Timişoara era invitată să ia parte la un eveniment special la Grădina Zoologică a urbei. Acolo, jurnaliştilor le-a fost prezentat un pui de zebră primit cadou din Cehia. Din cauza agitaţiei din jurul său, puiul de zebră s-a speriat şi a fugit din ţarcul în care a fost adăpostit. În goană, animalul l-a dărâmat la pâmânt pe şeful Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara, Adrian Bere. La doar o zi de la vizita la Zoo, municipalitatea trimitea un comunicat prin care anunţa că animalul, încă speriat şi agitat, a evadat din spaţiul unde stătea şi s-a înecat în heleşteul de la Zoo.


Bere a participat şi el la operaţiunea de salvare a zebrei, însă demersurile au fost sortite eşecului. Zebra a murit, iar șeful Direcţiei de Mediu a ajuns la spital, după incident. Primarul Nicolae Robu a declarat că “zebra e responsabilă. Animalele au comportament dificil câteodată. Nu e cazul să fie nimeni vinovat. Animalul a avut un comportament imprevizibil, agresiv. Animalele mai au un asemenea comportament. Şi-au riscat viaţa, au intrat în apa adâncă de trei metri. (…) Domnul Bere a ajuns la spital după ce a intrat într-o apă de trei metri adâncime. Este un om care iubeşte animalele şi care, vreţi să vă spun, a plâns efectiv, aşa bărbat în toată firea cum este, când s-a întâmplat lucrul acesta, pentru că dânsul a avut un vis, din iubire pentru animale, a vrut să aducă o zebră pentru Timişoara şi a adus-o pe gratis. Acum, ce, trebuie să il pedepsim? Ce vină are? Nu are nicio vină“. La două luni după moartea animalului, reprezentanții grădinii zoologice nu l-au îngropat. Astfel, cadavrul zebrei este încă în frigiderul grădinii. Explicaţia este halucinantă: era necesar transportul unei cantităţi mai mari de deşeuri şi prelungirea contractului cu compania care presta servicii. Primarul Nicolae Robu a profitat, în decembrie, de revenirea subiectului în actualitate pentru a se scuza că alții au tras de el să meargă la Zoo şi că el nu s-ar fi grăbit așa, pentru că „eu am mai văzut zebre”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.