EXCLUSIV Pericol radioactiv la marginea Timișoarei. Vezi ce au descoperit specialiștii de...

EXCLUSIV Pericol radioactiv la marginea Timișoarei. Vezi ce au descoperit specialiștii de la ISU Banat

4
DISTRIBUIȚI

radioactivitate02_resize

Alarmă de gradul zero la ISU Banat, în această după-amiază, după ce a fost sesizat despre posibila existență a unor materiale radioactive. Asta, după ce într-un centru de colectare a fierului vechi de pe strada I.I. de la Brad, angajații au sesizat faptul că sunt probleme cu un container.


De urgență la fața locului a fost trimisă echipa CBRN, din cadrul ISU Banat, militari îmbrăcați cu echipamente speciale de protecție trecând la verificarea conținutului containerului. „Au găsit două țevi. Însă nivelul de radiații era sub cel de pericol”, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, unul dintre reprezentanții firmei de colectare a fierului vechi. Nu se ştie de unde proveneau cele două bare radioactive. Purtătorul de cuvânt al ISU Banat, Sindia Vlaia,  a confirmat informația, afirmând că „în urma controalelor efectuate de colegii mei, concentrația în cazul materialelor radioactive descoperite era sub limita de pericol pentru populaţie. Au fost sesizați, de asemenea, reprezentantul CNCAN și al Gărzii de Mediu”. Reprezentanții firmei de colectare au rămas la fața locului ca să verifice cu propriul aparat radioactivitatea resturilor de metal care urmau să mai fie încărcate în camioane.

4 COMENTARII

  1. „cele două bări radioactive” !!??!! Mai frate, cind te-oi duce la ma-ta la Globovat sau de unde oi fi, acolo poti sa vorbesti cu vecinii cu bări, cu căsi si cu alte regionalisme d-astea, dar cit timp te pretinzi jurnalist si ai pretentia sa-ti publici ineptiile intr-un ziar, chiar si on line, scuteste-ne pe noi si nu ne jigni bunul simt cu nesimtirea si incultura ta ! Multumesc si succesuri !

    • Nu dragule, sint 100% timisorean dar asta nu are nimic de-a facece maltratarea limbii romane. Repet, nu sint sudist dar in mod cert tu esti si prost si nesimtit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.