Explozie puternică, urmată de un incendiu, într-un bloc din Timișoara UPDATE 3...

Explozie puternică, urmată de un incendiu, într-un bloc din Timișoara UPDATE 3 Primele constatări ale pompierilor FOTO şi VIDEO

6
DISTRIBUIȚI
explozie18_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

O bubuitură puternică a speriat în urmă cu puțin timp locatarii unui bloc de pe strada Iuliu Maniu, aproape de sediul pompierilor. Deflagrația a avut loc într-un apartament situat la etajul cinci al unui imobil, iar în urma acesteia a izbucnit și un incendiu. Ușa de la intrarea blocului este distrusă în totalitate, iar cioburile au sărit la 100 de metri de bloc. La fața locului au intervenit trei autospeciale ale pompierilor, iar un echipaj SMURD a acordat primele îngrijiri unui bărbat căruia i-au ars mâinile. Bărbatul este cetățean chinez. Acesta a fost transportat de urgență la spital. ”Incendiul a fost lichidat și se fac cercetări pentru a stabili cauzele producerii deflagrației. Din primele constatări, se pare că la mijloc ar fi fost o acumulare de gaz”, a transmis Sindia Vlaia, ofițerul de presă al ISU Banat. Strada este blocată, iar la fața locului se află o echipă de cercetare.

poză (1)

UPDATE 1 „S-a auzit o bubuitură tare în ușă, am crezut că mi-o scoate din țâțâni.


Când am ieșit, vecinul meu chinez striga să-i dau apă. Erau flăcări și el încerca să stingă focul. S-a ars la talpa piciorului”, a povestit vecinul care stă perete-n perete cu apartamentul unde s-a produs explozia. Bubuitura a fost atât de puternică, încât ușa de fier a fost scoasă din țâțâni. Flăcările au făcut scrum majoritatea lucrurilor din apartament. Intervenția pompierilor a mai salvat doar câteva jucării. La fața locului a sosit o echipă de la ISU Banat și de polițiști de la Secția 3 care au declanșat cercetările pentru a stabili cauza exploziei.

UPDATE 2 În zonă miroase puternic a gaz, iar echipe ale E-On Gaz au început să spargă asfaltul din fața blocului.

UPDATE 3 Reprezentanţii ISU Banat au declarat că explozia urmată de incendiu s-a produs în urma unei acumulări de gaze. Mâine urmează ca o echipă de specialişti de la Pompieri şi poliţişti să facă cercetări în apartament pentru a stabili cu exactitate modul cum s-a produs deflagraţia.
6 COMENTARII

  1. Acum câteva minute m-am trezit cu băieții de la intervenții EON la poartă să mă întrebe dacă nu cumva am făcut vreo reclamație referitoare la miros de gaz. Stau pe strada I. B. Deleanu, la primele numere, dar în Deva. Din câte văd, blocul ăsta e tot pe colț cu I. B. Deleanu, dar în Timișoara. S-ar putea să fi greșit cei de la EON orașul când au trimis mașina…

  2. Parerea mea este ca acumularea de gaz a fost pe casa scarilor, venita de undeva „aiurea”, iar nefericitul care a sarit in aer a avut ghinionul sa deschida usa la momentul oportun. Instalatia lui de gaz a ramas la locul ei, spunea cineva intr-un videoclip. Daca explozia ar fi avut in casa victimei nu avea ce sa sparga usa de la intrarea blocului si geamurile masinilor din strada. Oricum institutiile abilitate vor da vina tot pe victima pentru incendiul produs in bloc. Fiind un strain (chinez) poate a avut prea multe artificii ramase de la revelion… Acelasi lucru se poate intampla oricui de la bloc care are instalatia de gaz pe casa scarilor si nu se stie cui apartine (ca proprietar de investitie) sa se ocupe de ea. Sesizand mirosul in toate cazurile ati vazut ca este prea tarziu… Mai grav e ca locatarii chiar daca le spui acest lucru nu-i intereseaza sau nu inteleg (la fel si presa).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.