Filmul „Nymphomaniac Vol. II” de Lars Von Trier, interzis în cinematografele din...

Filmul „Nymphomaniac Vol. II” de Lars Von Trier, interzis în cinematografele din România

0
DISTRIBUIȚI

Nymphomaniac

Partea a doua a filmului „Nymphomaniac” de Lars Von Trier a fost interzisă în cinematografele din România de către comisia de rating a Centrului Național al Cinematografiei (CNC), informează un comunicat al distribuitorului peliculei, Independența Film, citat de Agerpres.

„Nymphomaniac Vol. II”, care trebuia sa intre în cinematografele din România în 7 februarie, a primit la vizionarea comisiei de rating a Centrului Național al Cinematografiei (CNC) clasificarea IM-18-XXX. Conform comisiei de rating a CNC, „Nymphomaniac Vol. II” este încadrat ca fiind un film „Interzis minorilor sub 18 ani și interzis proiecției cu public”. Mai precis, filmul este interzis nu numai minorilor, ci tuturor spectatorilor din România.

Potrivit Independența Film, comisia va elibera certificatul de clasificare în data de 30 ianuarie. Deocamdată, notificarea a fost făcută doar telefonic. Contactată de Agerpres, președinta Comisiei de clasificare a filmelor, Cristina Corciovescu, a declarat că până în prezent nu a existat o comunicare oficială a acestei decizii și că, ulterior, după primirea motivației, distribuitorul poate face o contestație oficială, urmată eventual de o re-evaluare a acestui film.

Prima parte a controversatului film, „Nymphomaniac Vol.


I”, care este difuzat deja în România din 17 ianuarie, a primit de la aceeași comisie rating-ul IM-18, ceea ce înseamnă că este interzis minorilor. Potrivit distribuitorilor autohtoni, „acest caz de cenzură este unic în Europa, România fiind singura țară din Europa în care ‘Nymphomaniac Vol. II’ este interzis”. În celelalte țări în care a fost lansat, filmul lui Lars Von Trier a primit următoarele clasificări: Estonia — R14 pentru Vol. I și R16 pentru Vol. II, în Germania — R16 pentru ambele părți, Danemarca — R15 pentru ambele părți, Olanda — R16 pentru ambele părți, Franța — R12 pentru Vol. I și R16 pentru Vol. II Cehia — R18 pentru ambele părți iar Elveția — R16 pentru ambele părți.

„Nymphomaniac” este epopeea erotică a unei femei al cărei traseu, de la naștere și până la vârsta de 50 de ani, este povestit de personajul principal, Joe, cea care și-a pus diagnosticul de „nimfomană”. Filmul are o galerie impresionantă de actori, printre care se numără Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard, Uma Thurman, Willem Dafoe, Shia LaBeouf, Udo Kier, Christian Slater și Stacy Martin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.