Francezul DJ IAMS: „Greşeala DJ-ilor timişoreni este că nu se uită la...

Francezul DJ IAMS: „Greşeala DJ-ilor timişoreni este că nu se uită la public atunci când mixează“

1
DISTRIBUIȚI

djiams

După ce a mixat pentru prima oară în oraşul nostru în luna octombrie a anului trecut, francezul DJ IAMS s-a îndrăgostit de Timişoara, loc unde se simte „ca acasă“. Născut în Paris, cu origini marocane, DJ-ul francez şi-a descoperit în oraşul nostru şi vocaţia de MC. „Înainte de a fi DJ, am făcut parte dintr-un crew de hip – hop, unde eram dansator, un B – Boy. Mai apoi, mi-am cumpărat turntable-uri Technics, dar m-am adaptat vremurilor şi acum pun muzică, ajutându-mă de programe de calculator. Când merg în străinătate, nu am cum să car cu mine viniluri, nu încap în avion la bagaje“, spune francezul care îşi descrie stilul drept „generalist“.

„Muzica nu are bariere, dar tendinţa actuală este house. Peste care mai adaug mash – up – uri, mai am şi influenţe hip – hop sau r and b, şi chiar ritmuri africane. Unul din DJ-eii care mă inspiră este Gregor Salto“, adaugă el. DJ IAMS a venit pentru prima oară în ţara noastră acum doi ani, la Bucureşti şi a ajuns în Timișoara în luna octombrie a anului trecut. „M-am îndrăgostit de Timişoara. Simt că lumea are good vibe, cei care ies în club vor să se distreze. Nu ştiam nimic de România, doar de Inna sau Play and Win. Aici, mi-am descoperit şi vocaţia de MC. Chiar dacă vorbesc numai în limba engleză, lumea mă înţelege. Nu sunt un MC static, mă duc la mese, vorbesc cu oamenii, îmi place să fiu un entertainer“, spune DJ-ul care, din decembrie, a devenit rezident al zilelor de sâmbătă în clubul Heaven.

DJ-ul consideră că Timişoara e un soi de mic Paris, fiindcă are parte de clădiri frumoase şi oameni prietenoşi.


„Timişoara e un oraş foarte frumos. E un soi de mic Paris, îmi place să explorez oraşul. Lumea e prietenoasă, sunt clădiri frumoase, unele din acestea au denumiri cât se poate de franţuzeşti, cum ar fi Bastion. Îmi place cum sună şi cum arată locul ăsta. În plus, aici am găsit cele mai frumoase fete din lume şi nu glumesc deloc când spun asta“, ne-a declarat francezul care, în timpul săptămânii, merge la sală şi „sapă“ zilnic câte trei, patru ore după piese noi. Planurile lui de viitor includ realizarea unui single şi călătorii în locuri deosebite.

În ceea ce priveşte diferenţa între viaţa de noapte din Paris şi cea din Timişoara, DJ IAMS crede că la acest capitol intră în discuţie doar muzica ascultată. „Noaptea e noapte, şi la Paris, şi la Timişoara, şi la Marakesh. Cred că lumea de aici e în schimbare. La Paris, de exemplu, în cluburi nu se ascultă muzica de la radio. E underground. Aici, unii vor să asculte ceea ce se difuzează la radio, dar se schimbă lucrurile. Desigur, la Paris e mult mai scump totul“, ne-a mărturisit DJ IAMS, care va fi prezent mâine 11 ianuarie la Heaven, ca invitat special, în ultima sa sâmbătă din rezidenţa timişoreană.

Dincolo de muzică şi fete frumoase, francezul a remarcat faptul că mulţi DJ timişoreni au o problemă atunci când mixează în faţa publicului. „Cea mai frecventă greşeală a DJ-ilor timişoreni pe care i-am văzut eu este aceea că mixează cu privirea în jos. Nu se uită la public când pun muzică. Nu simt atmosfera. Ideea e că trebuie să emani o stare de fericire, pe lângă faptul că trebuie să mixezi bine. Trebuie să transmiţi emoţii pozitive şi prin body language, nu doar prin muzică. Fiindcă esenţialul e ca lumea să se simtă bine“, a adăugat DJ IAMS.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.