Gospel la nivel mare: proiectul care va aduce Timișoara Gospel Project pe...

Gospel la nivel mare: proiectul care va aduce Timișoara Gospel Project pe aceeași scenă cu orchestra Filarmonicii „Banatul”

0
DISTRIBUIȚI

gospel_facebook

Grupul de gospel format în Timișoara trece, în acest an, la un nou nivel. Un cor uriaș de amatori va urca pe scenă cu orchestra Filarmonicii Banatul, Asociaţia Culturală TGP organizând anul acesta ediţia jubiliară de 10 ani a Timişoara Gospel Project, în parteneriat cu Filarmonica Banatul. Ediţia specială „Gospel meets Symphony” din 13-22 iunie, care se va încheia cu două concerte în 21 şi 22 iunie, va fi ceva unic: peste 120 de corişti amatori vor cânta acompaniaţi de orchestra Filarmonicii Banatul după doar o săptămână de repetiţii.
”Povestea Timişoara Gospel Project a început cu zece oameni şi un pian. Deja ultimele ediţii, cu concertele cu band profesionist de la Sala Capitol, au însemnat o recunoaştere artistică a proiectului nostru, dar adevărata sa maturizare şi înflorire o reprezintă colaborarea cu orchestra Filarmonicii, la care nimeni nu visa acum nouă ani”, spune dirijorul german Dominic Samuel Fritz, inițiatorul conceptului.

Directorul general al Filarmonicii Banatul, Ioan Coriolan Gârboni, este bucuros de parteneriatul cu Asociaţia Culturală TGP.


”Filarmonica Banatul aparţine timişorenilor! Ne bucurăm că putem deschide porţile noastre pentru o cauză bună. Îmi place ideea aceasta de a aduce împreună muzicieni profesionişti şi amatori. Această întâlnire mai puţin obişnuită este o ocazie excelentă pentru a promova bucuria de a cânta, de a face muzică şi pentru a oferi o perspectivă nouă asupra actului artistic atât pentru participanţi, cât şi pentru spectatori”.

Chiar dacă în general muzica gospel de obicei nu este asociată cu muzica simfonică, acest proiect crossover este un experiment care se înscrie perfect în seria concertelor neconvenţionale ale Filarmonicii Banatul. ”Colaborarea noastră cu un cor de amatori, la care poate fi participant orice timişorean, este încă un pas către comunitate pe care îl face instituţia noastră”, mai arată Gârboni.

Timişoara Gospel Project s-a afirmat deja ca un fenomen muzical singular, considerat de mulți ca fiind unul reprezentativ pentru spiritul Timișoarei. Acest proiect adună pentru o săptămână de repetiţii şi două concerte oameni de toate vârstele, profesiile, etniile şi confesiunile, cu sau fără experienţă corală, dar având în comun muzica în sânge şi un strop de nebunie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.