Hackerul „vedetelor” Guccifer, prins de DIICOT, are pagină pe Wikipedia. Cum sună...

Hackerul „vedetelor” Guccifer, prins de DIICOT, are pagină pe Wikipedia. Cum sună descrierea arădeanului care a spart conturi ale unor persoane celebre

0
DISTRIBUIȚI

Screen Shot 2014-01-23 at 10.41.07 AM

20 martie 2013, ora 16.20, e momentul în care a apărut, pe Wikipedia, pagina dedicată lui Guccifer, sau Marcel Lazăr, 43 de ani, hackerul prins ieri la Sâmbăteni, comuna Păuliș. Descrierea se găsește la secțiunea în limba engleză și a fost creată de userul Balph Eubank, user care, în august, anul trecut, și-a anulat contul pe motiv că i-ar fi fost violată intimitatea, însă nu se știe cu siguranță cine a creat pagina. ”Guccifer este pseudonimul folosit de un hacker care este responsabil pentru o serie de încălcări ale securității la nivel înalt care implică atât actualii, cât și foștii membri ai guvernului Statelor Unite. Hackerul a apărut pentru prima dată în mass-media în februarie 2013, conform celor publicate de site-ul The Smoking Gun, el a fost responsabil pentru hacking în contul AOL a Dorothy Bush Koch, sora fostului președinte George W. Bush. Fotografii de familie ai fostului președinte George HW Bush, care a fost în spital la momentul respectiv, au circulat  pe internet. El a distribuit, de asemenea, un auto-portret pictat de către George W. Bush, reprezentându-l pe fostul președinte la duș.


Guccifer a spart un număr de conturi AOL, Yahoo, Flickr și Facebook, oferind acces la informații cu privire la oficiali guvernamentali de nivel înalt, foști și actuali”, se arată în descrierea postată.

Ultima referință la istoria hackerului este că pe 22 ianuarie, adică ieri, a fost arestat de DIICOT, de la locuința sa din Arad. Sunt trecute în revistă aparițiile în principalele ziare de peste Ocean.

Arădeanul Marcel Lazăr Lehel, care folosea pseudonimele „Guccifer” şi „Micul fum”, ar fi accesat conturile de e-mail şi de Facebook ale unor persoane publice, printre care directorul SRI George Maior, Colin Powell, membri ai familiilor Bush şi Rockefeller şi oficiali ai administraţiei Obama. Printre cei afectaţi de acţiunile lui „Guccifer” se află şi actorul american Steve Martin, John Dean, fost consilier al preşedintelui Richard Nixon, actriţa Mariel Hemingway, trei membri ai Camerei Lorzilor din Marea Britanie, Laura Manning Johnson, fost analist CIA, George Roche, fost secretar al Forţelor Aeriene, şi preşedintele MetLife (companie de asigurări). Potrivit site-ului The Smoking Gun, cu care arădeanul a colaborat și căruia i-a acordat un interviu anul trecut, Guccifer ar strânge, prin acțiunile sale de hacking, informaţii pentru a deconspira mai multe comploturi în care ar fi implicate autorităţile americane. „Răul conduce lumea asta nenorocită! Vă spun că, mâine, lumea asta va fi eliberată de illuminati sau nu va mai fi deloc!“, a declarat el pentru acest site. DIICOT a informat că l-a identificat pe hackerul „Guccifer” cu ajutorul unor structuri de informaţii și investigaţii americane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.