Reacția șefei Direcței Economice din Primăria Timișoara, căreia Robu i-a cerut demisia...

Reacția șefei Direcței Economice din Primăria Timișoara, căreia Robu i-a cerut demisia din cauza incompetenței

0
DISTRIBUIȚI
robu revolutionari01.jpg
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

La finele anului 2013, în cadrul ultimului plen al Consiliului Local Timişoara, primarul Nicolae Robu îi solicita demisia şefei Direcţiei Economice a municipalităţii, Smaranda Haracicu, acuzând-o de incompetenţă după ce aceasta a aprobat, pe ultima sută de metri, o rectificare a bugetului local fără ca primarul să aibă cunoştinţă despre asta. Lucrurile nu s-au așezat însă chiar așa cum și-a dorit primarul.

La ședința menționată, Robu a tunat și a fulgerat la adresa Smarandei Haracicu. „Nu am așa răbufniri fără să existe motivații. Chiar dacă am tonul vehement, în spatele tonului meu vehement întotdeauna este rațiune.


S-a umplut paharul! Nu se poate ca eu, ca ordonator de credite al Municipiului Timișoara, să nu fiu informat asupra modificărilor din zona banilor și să aflu aici, pe loc, fără să știu eu, fără să știe consilierii locali, care ne este situația. Un buget este un lucru extrem de important și orice modificare trebuie făcută cu grijă, altminteri riscăm să-l bulversăm și să iasă un haos în zona financiar contabilă a primăriei. Să vii, director economic, și să tratezi problema în felul acesta este inadmisibil! Să-și dea demisia, pentru că nu mai are cum să fie director economic după ce s-a umplut paharul cu proba de incompetență de astăzi. De altfel, rapoartele Curții de Conturi în privința activității Direcției Economice au fost foarte defavorabile și pe vremea primarului Ciuhandu, și acum. I-am atras atenția, am dispus o serie de măsuri. Nu este aptă să fie director la Direcția Economică”, explica Robu în faţa jurnaliştilor.

Haraciciu însă pare să fi ignorat solicitarea edilului şef, astfel că până astăzi aceasta nu și-a depus cererea de demisie. Vă reamintim că la finele anului 2012 primarul solicita și demisia lui Ioan Goia din funcţia de director al RATT. Nu numai că Goia nu a demisionat, dar anul trecut acesta a obţinut un nou mandat de şef al regiei, cu girul primarului în graţiile căruia a ajuns din nou, după ce Robu a realizat că regia avea probleme cu banii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.