Incident sângeros la unul din liceele bune din Timișoara: un copil de...

Incident sângeros la unul din liceele bune din Timișoara: un copil de clasa I, tăiat de colegi mai mari. Conducerea școlii mușamalizează cazul

35
DISTRIBUIȚI

liceu pedagogic timisoara06_resize

Un puști de clasa I de la Pedagogic a fost tăiat cu o lamă ascuțită, la mână, joia trecută, pe 16 ianuarie. Rana a fost așa de puternică încât copilul a trebuit dus la Urgențe, unde rana i-a fost cusută. Băiatul e încă în stare de șoc. Ce face conducerea școlii? Încearcă să păstreze secretă povestea. Ce face Inspectoratul Școlar? O conferință de presă în care șeful instituției povestește că școlile sunt păzite de bodyguarzi pe banii părinților.

Atac în toaletă

Din motive care țin de protecția victimei, ținem sub anonimat numele copilului și al familiei sale.


Directorul de la Pedagogic, Ionuț Cristescu, se străduiește să mușamalizeze incidentul și insistă pe faptul că ”un băiat de clasa I a fost accidentat la un deget într-un grup sanitar. Există o singură declarație, din partea unui copil de clasa I, cum că ar fi fost vorba de un briceag”. Tot el se pare că a anunțat Poliția, dar susține că oamenii legii nu au fost la școală.

Sursele noastre ne-au povestit că elevii mari fumează în toalete, pe durata pauzei, iar incidentul de joia trecută a fost generat de faptul că victima, copil în clasa I, și-a ”permis” să îi spună unui elev de clasa a IX-a, că nu are voie să fumeze. Liceeanul a scos un cuțit din buzunar și l-a tăiat la mână pe puști. Unul din colegii de clasă ai băiatului de șapte ani a văzut un briceag, în timp ce agresorul, în fața conducerii școlii și părinților aproape a recunoscut că a folosit un cutter.

”Avem un climat de securitate în școală”

Ionuț Cristescu afirmă și că incidentul în urma căruia un copil de șapte ani a ajuns la spital cu mâna tăiată a fost doar ”un mic incident”. La fel de halucinante sunt declarațiile șefului InspectoratuluI Școlar al Județului Timiș, Cornel Petroman. ”Noi nu vom lua nicio măsură: școala trebuie să o facă. S-a întâmplat în școală și școala trebuie să o facă”, a declarat Petroman. Deși nu s-a făcut o plângere oficială la Poliție, cercetări se fac totuși în acest caz. Potrivit ofițerului de presă al IPJ Timiș, Ancuța Morariu, ”se efectuează verificări pentru a stabili cu exactitate cauzele. Poliția a aflat de la reprezentanții școlii”.

35 COMENTARII

    • De citit si versiunea oficiala.

      http://goo.gl/5D5i50

      „Conducerea școlii mușamalizează cazul” este o afirmatie falsa.

      Veti gasi data la care a fost finalizat procesul verbal si data la care a fost emisa circulara cu sanctiunile. Este loc, ce-i drept, pentru o dezbatere legata de limitele legii si duritatea posibila pentru sanctiunile date elevilor care fac asa ceva. Cu siguranta masurile luate sunt prea mici in comparatie cu revolta simtita de parinti.

      Conducerea scolii a procedat corect in cazul acestui incident.

  1. Domnule Bota, nu lasati lucrurile fara nici o finalitate.Faceti o ancheta mai amanuntita cu situatia de la Pedagogic, acolo mai sunt si alte probleme legate de siguranta copiilor din clasele I-IV, si nu se iau masuri.Megeti sa vedeti si cum arata clasa celor din clasa a 7-a C,comuna cu a copiilor din clasa a 5-a C.Tavanul are portiuni care cad pe copii iar directiunea da din umeri.i

    • Draga Bogdan,
      Sunt eleva in clasa a 7-a C si pot sa spun ca tavanul nostru nu cade..plus ca noi impartim clasa cu clasa a 12-a.. Poti sa te duci si in alte scoli care sunt mult mai deteriorate decat scoala noastra..de unde si pana unde cade tavanul pe noi?! De cand facem noi ore acolo nu a cazut nici o bucata de tavan
      Te rog nu mai spune lucruri pe care nu le stii cu certitudine.

  2. La Carmen Silva ar trebui facute controale mai ample , sau cel putin o ancheta a unor jurnalisti de investigatii pentru a se afla printre altele cum fac doamnele ” profesor” after school , cate chitante elibereaza pentru banii incasati , cum sunt obligati copii sa manance la cantina infecta etc . Sa raspunda , de exemplu , doamna profesor Barbu ca dansa sigur stie …

  3. IMI pare rau ,ca trebuie sa scriu aceste lucruri dar ,nici nu suna bine ca toti elevi mari se duc si fumeaza ba prin curte ba pe la veceurile celor mici, iti este frica ca copilul tau merge la veceu si poate fi agresat ,m-ai ales ca exista grupa 0 pregatitoare acest copii nici nu stiu cum sa se apere.D-nule director va rog luati masuri pentru ca fiecare parinte cind si-a dat copilul la acest liceu s-a gindit in primul rind ca este un liceu de prestigiu si in fiecare an se contribuie cu bani la ori ce este nevoie,trebuie doar sa vreti sa luati masuri,totul depinde de d-voastra,daca credeti ca nu faceti fata la aceasta functei lasati pe altcineva care intradevar doreste sa schimbe ceva in aceast liceu.

  4. Si mai interesant ar fi de aflat cum ajung cu—-e invatatoare la Pedagogic pt ca au o relație cu profesori din aceasta instituție, dar si cum sunt obligați părinții sa își dea copiii la afterschool pt ca asa e mai profitabil pt unii……..

  5. Se poate observa ce liceu este Pedagogicul. Inainte era foarte renumit dar acum sunt niste conditii mizerabile acolo. Elevii din clasele mai mari fac sex in baie, tot acolo fumeaza si in plus, sunt o gramada de zvonuri cum ca se si drogheaza. Eu, ca si elev ce am terminat liceul Moisil, va implor sa luati niste masuri. Nu musamalizati, inspectati fiecare elev si aplicati sanctiuni. Nu e de joaca. Copii nostri mici ce exemplu vor primi?
    Rusine liceelor de genul acestora! Nu stiu cum se mai suporta directorul acestui liceu!!
    Sunt scarbit!

  6. D-na Georgeta Stanici: de ce nu va interesati real de situatie ?
    Scoala a luat masuri mult inainte sa scrieti articolul.
    Mai bine informativa in loc sa improscati cu mizerie
    Cine va plateste?

  7. In invatamantul romanesc nu se dau bani, nu se fumeaza si nu se bea in scoala. Toti profesorii isi tin orele si parcurg materia. Directorii nu sunt pusi politic sau pe pile ci datorita meritelor profesionale. Ce scrieti voi mai sus sunt minciuni…
    Ha, ha, ha

  8. Cum adica „se fumeaza in toaleta”? Eu am terminat Liceul Pedagogic in 2001, iar in ultimii ani de liceu devenise interzis fumatul in toaleta, se faceau controale si cei prinsi erau pedepsiti (nota la purtare) iar fenomenul disparuse de tot. Cum au degenerat din nou lucrurile acestea cand educatia anti-tutun este mult mai intensa acum in scoli si nu numai?

  9. Nesimtire curata, cica cel mai bun liceu din oras, la ce ? la macelarit? … Deci copii din ziua de azi numa asa stiu sa umble prin scoli, cu briceag, cutit de bucatarie … pt ce ? …. Controlati si exmatriculati, daca nu are chef sa invete sa se duca la sapa … ca Romania are nevoie de muncitori o gramada …. Copii crescuti de niste inculti de parinti …

  10. Se fumeaza in bai :-O wow! Ce revelatie. Ia investigati pe la celelalte licee ce se intampla, si poate va ganditi de doua ori inainte sa legati ‘conducerea scolii’ sau inspectoratul scolar de faptul ca educatia primita acasa de catre copii se deterioreaza pe zi ce trece. A nu ataca un coleg nu se invata in primul rand la scoala, ci acasa. Nu directorul scolii e responsabil de lipsa de bun-simt a elevilor prost educati.

  11. Sunteti niste gunoaie.
    Sunt elev in acest liceu si toate aceste lucruri se intampla datorita functiilor parintilor si renumele acestora in Timisoara. Nu spun ca nu as fi luat foc daca ar fi patit asa ceva copilul meu, spun ca acest ” cutremur ” mediatic se intampla din cauza faptului ca ambii parinti, din cate am inteles, activeaza in domeniul juridic.
    Trist este ca daca se intampla asa ceva unui copil cu parinti modesti, totul era trecut cu vederea, ignorat si lasat balta. In cei 12 ani care i-am petrecut in acest liceu s-au intamplat destule lucruri ca sa-mi pot da seama ca actiunile unora au consecinte in functie de ” cine-i mama si cine-i tata „.
    Probleme au fost si vor exista mereu in toate liceele, de prestigiu sau nu. Risc sa spun ca nu toti elevii/oamenii sunt defecti, dar spun cu perfecta convingere ca acest sistem este bolnav si infect, daca nu chiar pe moarte.
    Pe scurt, unda de soc provocata de acest incident este influentata de pozitia parintilor in societate. Va asigur si v-o spun cu mana pe inima ca lucrurile nu stau chiar asa in realitate.
    Cu drag, scarbit de sistemul romanesc si de mass-media, un elev din acest liceu.

  12. Am facut primii 8 ani de scoala in acest liceu si va spun drept ca a trecut ceva vreme de cand am terminat si liceul,dar va spun pe cuvant ca in anul cand s-a schimbat conducerea tot nu s-a facut nimic in privinta fumatului din toaleta.
    Mereu cei mici sunt tinuti in fumul de tigara si mereu cei mari isi fac legea.
    Chiar eu am avut parte de mustrari de la „cei mai mari” cum ca nu e treaba mea ca fumeaza ei in bai.
    Si nu sunt putine neregulile din acest Liceu „de renume”.
    Intrebatii pe cei mici daca atunci cand ies in curtea liceului nu le e frica de cei mari,daca la magazinul din incinta li se da voie sa cumpere civilizat ca „celor mari” care pur si simplu ii strivesc sau daca au vre-o sesizare de facut cineva ii baga in seama.
    PAREREA MEA este ca trebuie intervenit in toate scolile de „copii de bani gata” pentru ca acesti indivizi supraalintati cred ca lumea se invarte in jurul lor si nimeni nu are dreptul sa le spuna nimic.
    Faceti ceva pana nu e prea tarziu.

  13. Peda nu e cel mai bun liceu din oras ,in primul rand.In CNB nu vezi elevii de liceu fumand in bai,cei mici au toalete separate si sunt permanent coordonati de invatatori…desi se fumeaza si la noi ,nu se intampla de fata cu copii mici..nu credeam ca peda a decazut chiar asa..

    • Zilele trecute s-au dat premiile pentru concursul LuminaMath.
      Din cate am auzit eu acolo in sala, inafara de „Liceul Pedagogic” nu am prea auzit si alte scoli(16 si 30 putin), iar de CNB chiar nimic. Asa ca… tema de gandire draga „Amina” in ceea ce priveste calitatea invatamantului in CNB versus Liceul Pedagogic

    • ce sa spun..sa nu comparam cnb cu pedagogicul.. un concurs izolat la care nu sunt premii nu dovedeste absolut nimic!!!.probabil ca nu a fost atat de promovat in scoala.sa vorbim de premiile nationale la olimpiade si rezultatele exceptionale ale unor elevi care fac cinste scolii.si nu e vorba doar de cnb.loga e cu mult mai sus!! peda e doar pentru viitori educatori si..cam atat

    • Ce cnb? Am prieteni acolo si se fumeaza pe rupte in toalete. S-a intampmplat ce s-a intamplat la peda dar in celelalte scoli e DEZASTRU. Daca se compara cu celelalte scoli, peda e pe departe cel mai bun in toate.

  14. …Deci, pedeapsa corporala aplicata cu moderatie de catre adulti copilului, in scopuri disciplinare, nu e acceptabila pt. ca poate sa-l lase cu traume fizice/pshihice pe viata… dar daca odrasla razgaiata a nu stiu cui abuzeaza fizic/psihic copilul altuia, si-l lasa cu traume fizice/psihice pe viata, aia nu mai conteaza…

  15. La pedagogic nu se mai fumeaza in toalete si nu se intampla nici alte activitati ilicite. Baile sunt monitorizate si curatate in fiecare pauza. Si cei mici nu sunt tocmai ingerasii descrisi. Inteleg ca sunt copii dar comporatamentul de care dau dovada este unul prost, se imping uni in altii si sunt nepoliticosi, ignorand urletele si tipetele, sanatosi plamanii la toti. Cand eu eram in clasele primare nu vedeai un copil sa alerge sau sa urla ca bezmeticul pe hol, profesorii si invatatoarele nu permiteau asa ceva, acum de gura parintilor „ca vai doamne imi maltrateaza copilul” nu se mai impune nici un fel de regula la comportamentul pe hol. Eu am crescut sub aceste reguli si nu am avut niciodata probleme cu cei vare erau atunci cei mari. Despre incidentul cu copilul nu stiu multe dar va asigur ca in bai nu se fumeaza, cazuri izolate vor fi intodeauna, dar daca acel elev care l-a ranit pe cel mic are o predispozitie pentru violenta nu este vina scolii. Este imposibil sa poata fi supravegheat fiecare elev de primara, dar de supravegheat sunt supravegheati de invatatori si practicanti care ii ajuta si cum mare parte din acei practicanti sunt fete, nu stiu cat de confortabil le este sa mearga cu cu un copil la baia baietilor de parca cei mici ar fi la gradinita si nu stiu a se sterge la fund (scuzati exprimarea). Peda este un liceu foarte bun, dar poti sa faci doar atat de mult cu o suma finita de bani.
    As mai dori sa adaug un lucru, cei care au publicat articolul ar trebui sa afle mai intai toate faptele si apoi sa sara la concluzii, da-ti cu noroi acum in Peda ca aveti ocazia, dar daca acel elev ar fi mers la oricare alt liceu din oras scandalul ar fi fost la fel de mare, mai ales la un liceu cunoscut. Si nu cred ca in celelate licee este totul roz, dar dai domn’le cu noroi!

  16. Domnule director,
    Stiu ca esti pus politic nu pe merite.
    Du-te invartin-du-te …….esti geamanul lui copy paste
    Du-te si laaaaaaaaaaaaaaaasa-neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  17. In urma acestui incident, conducerea scolii si reprezentantii parintilor au agreat constituirea unei comisii si pornirea unei anchete interne, in urma careia sa fie stabiliti vinovatii. Directorul scolii a facut parte din aceasta comisie.
    Ancheta interna a scolii a durat cateva zile.
    Politia a fost anuntata de conducerea scolii. Inspectorul responsabil de Liceul Pedagogic Carme Sylva a fost, de asemenea, sesizat si s-a prezentat pe perioada anchetei.
    Concluziile anchetei interne au fost documentate intr-un proces verbal incheiat in 22 ianuarie si semnat de reprezentantii parintilor, Presedintele Asociatiei Parintilor, Reprezentantul Elevilor si d-nul director. Procesul verbal a primit un numar de inregistrare si este un act oficial disponibil in arhiva scolii. El poate fi consultat.
    Circulara a fost emisa de conducerea Liceului Pedagogic in urma procesului verbal intocmit si se poate consulta. Data la care a fost emisa: 23 ianuarie 2014

  18. Din pacate astfel de incidente se vor intampla atata vreme cat in sistemul de invatamant se intalnesc elevi de 6 ani cu cei de 16 si chiar 19 ani.S-a gandit prost cand s-au decimat scolile generale si s-au infiintat clasele primare si gimnaziale pe langa licee.Parintii si-au batut joc de proprii copii si din pacate …culeg roadele
    Copii mei au absolvit scoli modeste si unul este student la stomatologie si altul olimpic la matematica

  19. In urma acestui incident, de comun acord, conducerea scolii si reprezentantii parintilor au agreat constituirea unei comisii si pornirea unei anchete interne, in urma careia sa fie stabiliti vinovatii. Directorul scolii a facut parte din aceasta comisie.
    Ancheta interna a scolii a durat cateva zile.
    Politia a fost anuntata de conducerea scolii. Inspectorul responsabil de Liceul Pedagogic Carme Sylva a fost, de asemenea, sesizat si s-a prezentat pe perioada anchetei.
    Concluziile anchetei interne au fost documentate intr-un proces verbal incheiat in 22 ianuarie si semnat de reprezentantii parintilor, Presedintele Asociatiei Parintilor, Reprezentantul Elevilor si d-nul director. Procesul verbal a primit un numar de inregistrare si este un act oficial disponibil in arhiva scolii. El poate fi consultat.
    Circulara a fost emisa de conducerea Liceului Pedagogic in urma procesului verbal intocmit si se poate consulta. Data la care a fost emisa: 23 ianuarie 2014.

    Citiţi mai mult: Copil de 7 ani, tăiat de un coleg fiindcă i-a cerut să nu mai fumeze în şcoală – Din ţară > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/copil-atacat-in-scoala-1078534.html#ixzz2rLbkYX3R
    EVZ.ro

  20. incredibil! nu-mi vine sa cred…eu stiam ca pedagogicul e unul dintrr cele mai bune licee. daca asa este aici, ce se intampla la liceul agricol? sau la scoala gen7? ca si acolo, directoarea o duce bine

  21. Am terminat si eu 12 clase in acest liceu. Pe vremea când eram eleva in acea școala, nu se auzea de așa ceva(2004). Si atunci director era tot domnul profesor Cristescu, si va spun ca era un om cu integritate si nu accepta ca cineva sa se abată de la regulile școlii. Pe lângă el erau si profesori cu nume grele dl. Spilca, dna Todorov si pe lângă ei mulți alții. Pot sa spun ca, clasa noastră era una din cele mai rele clase din școala la capitolul purtare, dar de aceea profesorii ne puteau tine in frâu. In ziua de azi nu știu ce fel de cadre didactice se mai perinda prin școala, dar situația este destul de gravă. Cred ca aceasta problema trebuie rezolvată la nivel de școala si cu mai multă implicare din partea profesorilor si nu numai din partea directorului.

  22. Imi vine sa rad cand citesc comentarile. Droguri? Director pus pe pile? Imi place ca toti nestiutorii si nepriceputii vorbesc rau despre Pedagogic, ca sa defaimeze scoala. Parca ati castiga ceva daca inventati minciuni penibile. Eu pot sa ma pronunt pentru ca stiu cum stau lucrurile si pot sa va spun ca nu e chiar asa. De ce copiii mici alearga pe holuri si isi dau in profesori si in ceilalti elevi, plus ca se arunca pe jos si urla ca nebunii in pauze. Nici cei de generala nu sunt mai breji. Asta tine de cei 7 ani de acasa. Daca parintii nu ii educa atunci cine, domnul Cristeacu? Hai sa nu mai fim ipocriti.

  23. Mda… Sunt tata de copil care va merge la scoala in clasa I-a in Septembrie si nu pot s anu fiu interesat de astfel de articole. Am citit tot forumul si cel mai aproape de adevar, din perspectiva mea, a fost Mihai, elevul din liceu. A punctat foarte bine aia cu importanta parintilor. De fapt se pune intrebarea ce fel de oameni sunt acesti parinti care ingaduie odraslelor sa faca orice le trece prin minte asigurandu-i ca au „spatele” asigurat orice ar face. Raspunsul e foarte simplu: sunt niste sfertodocti sau mai putin care prin mijloace cel putin bizare au ajuns la o anumita stare sociala si material asi au impresia ca ce vad in filme este realitate. Dragi parinti care va incadrati in acest tipar va asigur ca daca asa ceva s-ar intampla copilului meu, atunci as aplica legea Talionului multiplicata cu un anumit factor pe care l-as considera corespunzator. Si daca va faceti iluzii ca puteti controla situatia ganditi-va ca nu numai ca nu sunteti singurii care dispuneti de mijloace ci mai sunt multi altii care dispun si poate au valori foarte diferite de ale voastre. Cine studiaza istoria si sociologia este la curent cu faptul ca societatea umana este ca o fiinta vie ce are propriile metode de autocuratare din timp in timp…Cine are urechi de auzit sa auda!

  24. Pentru MIHAI de la 3.58:
    Cine-s „gunoaiele” daca tu esti elev la acest liceu, desi ai petrecut 12 ani in acest liceu…? Atunci, de cate ori ai ramas repetent? In acest caz , tu ce esti? Balega ori un ca..cat al directorului?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.