Inspectoratul Școlar Timiș susține că dascălii bănățeni nu iau bani de la...

Inspectoratul Școlar Timiș susține că dascălii bănățeni nu iau bani de la părinți. De ce crede inspectorul adjunct Halasz că e nevoie de ajutorul acestora

5
DISTRIBUIȚI

1309773228bacalaureat, elevi_SA (14)

Nicio reclamație nu a fost depusă de părinți la Inspectoratul Școlar Timiș prin care să fie semnalate fapte de corupție ale profesorilor. Cornel Petroman, inspectorul școlar general, le-a luat apărarea dascălilor din județ, astăzi, despre care spune că “nu se vor amesteca, așa cum nu s-au amestecat nici până acum, în strângerea sau gestionarea banilor de la părinți”. În cazul în care, totuși, vor exista astfel de incidente, inspectorul Petroman dă asigurări că profesorii vor fi sancționați. Pentru a evita apariția unor astfel de cazuri, mâine, va avea loc o ședință cu toți directorii de școli din județ, cărora le va fi atrasă atenția, din nou, că singurii care au voie să strângă bani sunt părinții, și nu profesorii.

“La nivelul fiecărei clase există comitete de părinți care pot strânge și gestiona bani, dar fondurile strânse nu se vor putea cheltui după pofta fiecăruia, ci pot merge spre a-i sprijini pe profesori în rezolvarea unor probleme, cum ar fi modernizarea clasei sau achiziționarea unor materiale de strică necesitate dar, evident, la sugestia profesorilor”, a explicat Cornel Petroman.

Totuși, Francisc Halasz, inspector școlar adjunct, a lăsat să se înțeleagă că e nevoie de banii părinților.


“În fiecare zi, copiii au la baie săpun și hârtie igienică. Credeți că dă primăria banii aștia? Hai să fim serioși!”, a întrebat retoric Francisc Halasz. În final, inspectorul Petroman a ținut să precizeze că ISJ Timiș nu încurajează “strângerea de bani de la părinți dar, în general, sunt contribuții minime. În orice caz, părinții sunt suverani în această problemă, dacă părinții sunt nemulțumiți că trebuie să plătească o anumită sumă de bani, pot să nu o facă și să-i reclame pe profesori. Deocamdată, repet, nu avem nicio sesizare”.

5 COMENTARII

  1. vai de voi cei din timis..nu va este rusine..dosarele penale de la bac,,ce sa mai intimplat?la deta coruptia este in floare,poate DNA ar trebuia sa mai faca o plimbarela liceu….

  2. Sa ne ascundem dupa acest comitet de parinti…….jenant……tot directorul da startul la culegerea de fonduri pentru cica sapun si hartie dar pentru hartie , creioane, plastelila , servetele umede, pahare si altele….totul pentru copii….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.