Institutul de Boli Infecțioase din Timișoara, în pericol de a rămâne fără...

Institutul de Boli Infecțioase din Timișoara, în pericol de a rămâne fără bani de la bugetul de stat! „Cârpeli” făcute din buzunarul pacienţilor FOTO

0
DISTRIBUIȚI

spital victor babaes

Pacienții din vestul țării bolnavi de tuberculoză, cei infestați cu virusul HIV sau care suferă de boli infecțioase grave riscă să nu mai aibă unde să se trateze. Institutul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara nu a mai fost reabilitat de ani buni, astfel că există posibilitatea ca spitalul să nu obțină acreditarea CoNAS în acest an, ceea ce înseamnă că va pierde contractul cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase de la Pădurea Verde, ne-a declarat că autoritățile locale au “uitat” să mai aloce fonduri pentru renovarea spitalului și că în ultimii ani s-au realizat doar “mici cârpeli”. Nici măcar pentru un salon nu s-au gândit reprezentanții municipalității să dea bani, ci singurele renovări în aceste spații au fost făcute din buzunarul pacienților, care nu au fost de acord să fie internați în condiții improprii.

“Îmi aduc aminte că s-au schimbat niște geamuri, ceva instalații, care erau foarte vechi și niște conducte care se tot spărgeau și se umpleau pereții de igrasie din cauza apei care se scurgea.


Dar avem foarte multe nevoi, sperăm ca, totuși, să obținem acreditarea și în acest an. Sunt spitale care arată mai rău decât la noi. Nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar putea întâmpla dacă nu vom fi acreditați CoNAS, pentru că nu vom mai primi bani de la bugetul de stat, iar la noi vin cele mai dificile cazuri din vestul țării”, ne-a explicat Virgil Musta. Medicul spune că Institutul de Boli Infecțioase ar avea nevoie de cel puțin încă un nou corp de clădire, pentru că pacienții stau înghesuiți în saloane. Dar cum realizarea unui astfel de proiect costă sume uriașe de bani, conducerea spitalului încearcă să obțină finanțare din partea Uniunii Europene.

În urmă cu doi ani, tot din fonduri europene, dar cu sprijinul Primăriei Timișoara, s-a alocat aproape un milion de euro în modernizarea cabinetelor de pneumologie și boli infecțioase din cadrul ambulatoriului de specialitate. În plus, au fost achiziționate și câteva echipamente de ultimă generație.

spital1

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.