Institutul Oncologic din Timișoara, un „proiect-fantomă”. Ce a cerut șeful DSP Timiș...

Institutul Oncologic din Timișoara, un „proiect-fantomă”. Ce a cerut șeful DSP Timiș Ministerului Sănătății

3
DISTRIBUIȚI

oncologie

Cel mai mare institut din vestul țării, în care ar trebui să fie tratați bolnavii de cancer, este departe de a fi realizat. Aleșii locali și județeni au profitat de fiecare ocazie în care ministrul Sănătății a fost în orașul nostru și l-au rugat să aibă în vedere alocarea de fonduri pentru realizarea institutului, dar de cinci ani au existat doar promisiuni din partea guvernanților, care nu au fost respectate.


În toamna anului trecut, Eugen Nicolăescu declara la Timișoara că va încerca să introducă acest proiect pe lista investițiilor de interes național, iar construirea Institutului de Oncologie să fie realizată din fonduri europene, însă totul a rămas la stadiul de vorbe.

Horia Vermeșan, șeful DSP Timiș, a profitat, ieri, că participă la videoconferința cu reprezentanții ministerului Sănătății ca să-i roage, din nou, să nu uite Institutul de Oncologie de la Timișoara. “Am o rugăminte – să ne ajutați să ducem la bun sfârșit Institutul de Oncologie. Acest spital ar asigura tratamentul bolnavilor de cancer din cinci județe, este foarte important pentru noi”, i-a transmis Horia Vermeșan secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Adrian Pană. Șeful DSP Timiș nu a primit niciun răspuns concret.

Aproximativ 60 de milioane de euro ar costa realizarea Institutului Regional de Oncologie de pe Calea Torontalului. Proiectul prevede ca acest spital să aibă 420 de paturi, iar aici se vor trata bolnavii de cancer, indiferent de stadiul bolii. Potrivit statisticilor, în județul Timiș sunt aproximativ 14.000 de oameni care suferă de această maladie.

3 COMENTARII

  1. Decat sa faca spitale mai bine fac catedrale sa ne poata face slujba din cauza ca vom muri din lipsa de spitale si de medicamente.RUSINE ROMANIA RUSINE PT. PROIECTUL CATEDRALEI MANTUIRI NEAMULUI.

  2. Da a cerut H. Vermesan bani, ce patetic, sa se mai fure in achizitiile publice si materialele sanitare ..asta doreste?, sa ingrase gloata de parveniti ai timisorii in frunte cu el..pacat de contribuabilii acestui judet ar trebui pusi la zid, toti hotii din spitale, sechestrate casele si bunurile acestora, vin la conducere fara nici un fel de garantie pentru statul roman, vin goi si pleaca plini de bani. iar pateticul asta mai sta mult la conducerea DSP Timis..ca m -am plictisit..la cat a furat!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.