Investiții de milioane de euro la Spitalul Județean Timișoara. De unde vor...

Investiții de milioane de euro la Spitalul Județean Timișoara. De unde vor veni banii și ce modernizări vrea să facă managerul Jugănaru

0
DISTRIBUIȚI

spital-judetean-technocer-640x4261

Cel mai mare spital din vestul țări va intra în reparații în perioada următoare, anunță managerul Iulius Jugănaru.  După ce fațada Spitalului Județean Timișoara a fost reabilitată, urmează ca în acest an, tot cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, să se dea startul unor noi investiții. Este vorba despre extinderea corpului de clădire care găzduiește Casa Austria, dar și înlocuirea ușilor saloanelor. O altă problemă care-l macină pe managerul Jugănaru o reprezintă și lifturile insuficiente, nu de puține ori vizitatorii sau pacienții sunt nevoiți să urce chiar și zece etaje pe scări.


“Este o problemă pe care o consider prioritară, sunt aparținători mai în vârstă, sunt pacienți care nu pot urca până la etajele superioare pe scări. Liftul 2 și 3 necesită recondiționare și mai avem un lift pentru alimente. Tocmai de aceea vreau să aloc un lift numai pentru blocul operator, un lift cu care să fie transportați exclusiv pacienții”, a explicat, astăzi, managerul Spitalul Județean Timișoara.

Iulius Jugănaru vrea să modernizeze și blocul operator, dar pentru inițierea lucrărilor ar fi nevoie de zeci de milioane de euro. Cum autoritățile locale și județene nu-și permit să aloce această sumă, conducerea celui mai mare spital din vestul țării se gândește că obțină finanțare de la Uniunea Europeană. Spitalul Județean Timișoara ar avea nevoie de cel puțin 26 de milioane de euro pentru punerea în practică a acestui proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.