Judecătorul şpăgar Tripa și-a recunoscut faptele printre lacrimi: ” Nu m-am putut...

Judecătorul şpăgar Tripa și-a recunoscut faptele printre lacrimi: ” Nu m-am putut opri”

4
DISTRIBUIȚI

aurel-tripa-judecator-640x426

Judecătorul Aurel Tripa, trimis în judecată de DNA Timișoara pentru fapte de corupție, după ce a fost prins în flagrant în fața Judecătoriei Ineu în timp ce lua șpagă, și-a recunoscut faptele. Astăzi a avut loc primul și ultimul termen al procesului în care Aurel Tripa este acuzat pentru trafic de influență, la Curtea de Apel Timișoara, după ce i-a promis „clientului” său că va interveni la Tribunalul Arad pentru obținerea unei sentințe favorabile. Avocatul judecătorului, Dorel Julean, a afirmat în deschiderea procesului că clientul său recunoaște în totalitate toate faptele de care este acuzat, dar a depus un memoriu la dosar prin care solicită să-i fie schimbată încadrarea juridică a faptelor din trafic de influență în infracțiune de înșelăciune. Procurorul a solicitat respingerea acestei solicitări pe motiv că “încadrarea de trafic de influență este temeinică pentru că i-a dat de înțeles denunțătorului său că are influență asupra colegilor săi din Tribunalul Arad astfel încât să dea o sentință favorabilă”.

Totuși, avocatul judecătorului a explicat că Aurel Tripa doar i-a dat de înțeles denunțătorului său că are o influență, dar în realitate nu a vorbit cu nimeni din Tribunalul Arad. “Aurel Tripa a tot amânat o discuție cu colegii săi și îi spunea denunțătorului său că nu poate să ia legătura cu ei.


Clientul meu a încercat să-l înșele pe denunțător și nu s-a gândit nici măcar o secundă să-i rezolve problema. Este o glumă să iei doar 500 de lei pentru trafic de influență, Aurel Tripa nu avea legătură cu nimeni din Judecătoria Ineu sau Tribunalul Arad”, a adăugat Dorel Julean. Avocatul lui Aurel Tripa a încercat chiar să-l înduplece pe judecător să-i acorde “pedeapsa minimă pentru că este un judecător cu 34 de ani experiență în acest domeniu”, ba mai mult a solicitat chiar și suspendarea condiționată a  executării pedepsei din cauza vârstei înainte a clientului său, dar și faptul că are un contract de credit pe care nu-l va putea achita dacă va sta după gratii.

După pledoaria avocatului său, Aurel Tripa a fost invitat să i-a cuvântul. Judecătorul a izbucnit în plans și a explicat că “am luat o decizie proastă pe care o regret. Domnul procuror are dreptate, a descris corect ceea ce s-a întâmplat, dar cred că la înțelepciunea dumneavoastră, doamnă judecător, veți lua decizia corectă. Vă rog să-mi dați o șansă, am avut o perioadă proastă, trebuie să plătesc 500 de milioane de lei despăgubiri și asta m-a aruncat în starea în care am ajuns în luna decembrie. Pur și simplu nu am realizat ce fac, la fel cum un om vede că va fi implicat într-un accident rutier și nu poate să facă nimic, așa am fost și eu, nu m-am putut opri. Poate că nici măcar nu voi mai apuca să stau în închisoare pentru ce am făcut și voi merge la cele veșnice pentru că am o vârstă înaintată”. Instanța a rămas în pronunţare

4 COMENTARII

  1. MAINE ESTE LIBER 100/100 DACA A SI PLANS II OM DE CUVANT DAR CAND CONDAMNI UN MINOR PENTRU 5 BORCANE DE MIERE DE ALBINA 5 ANI ATUNCI NU MAI PLANGI LA PUSCARIE CU EL A GRESIT PLATESTE

  2. bai morcov sau cum dreacu tio fi chemand.
    atentezi la independenta justitiei cand faci pi un Judecatore (chiar arestat) comonist!
    vez ca advucatu lui, profesoru Julan o sa te dipisteze cum ti chiama shajungi la bulau. ca domnu Julan ieste si profesor la multe procorore militeni si Giudecatori. asa ca ciocu mic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.