Medicii îi pun pe drumuri degeaba pe pacienți ca să facă dovada...

Medicii îi pun pe drumuri degeaba pe pacienți ca să facă dovada că sunt asigurați. Ce soluție are Casa de Sănătate Timiș

1
DISTRIBUIȚI

cjas-timis

Medicii din județul Timiș pun pe drumuri pacienții care au nevoie de o rețetă sau au nevoie de alte servicii medicale. Majoritatea le solicită bolnavilor adeverința de asigurat, care este eliberată doar de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș, deși ar putea să verifice dacă sunt sau nu asigurați direct de pe computer, în programul Sistemului Informatic Unic Integrat.


În acest sens, reprezentanții CJAS Timiș fac un apel către toți furnizorii de servicii medicale din județ să renunțe la această practică.

Doar în cazul în care pacientul apare ca neasigurat în programul Sistemului Informatic Unic Integrat, acesta trebuie să se prezinte la sediul CJAS Timiș  de pe strada Corbului, nr. 4, cu o copie de buletin și actele doveditoare pentru a reglementa situația și a dobândi calitatea de asigurat. “De asemenea, pentru a evita deplasarea la sediul instituţiei noastre, C.J.A.S Timiş pune la dispoziţia asiguraţilor serviciul de eliberare a adeverinţei în format on-line, prin intermediul e-mail-ului. Solicitarea poate fi trimisă pe următoarea adresă de e-mail: adeverinteasigurat@cjastm.ro şi în cel mai scurt timp posibil adeverinţa va fi trimisă solicitantdiului, respectiv, asigurat, medic de familie, medic specialist, etc”, transmit reprezentanții CJAS Timiș.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.