Ministerul Sănătății vrea mai multe consultații și mai puține internări. De ce...

Ministerul Sănătății vrea mai multe consultații și mai puține internări. De ce crede directorul medical al Spitalului Județean Timișoara că este o idee bună

0
DISTRIBUIȚI

spital-judetean-technocer-640x426

Aproximativ un milion de pacienți care au fost internați anul trecut în spitale din România ar fi putut fi tratați în ambulatoriile de specialitate, potrivit unei statistici prezentate vineri de Ministerul Sănătății. Aceste internări au costat statul român peste un miliard de lei, bani care ar fi putut fi economisiți dacă pacienții erau doar consultați și nu spitalizați. Astfel, pentru a reduce cheltuielile, Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătății, vrea ca din acest an să scadă numărul internărilor nejustificate și să crească de aproape 20 de ori cel al consultațiilor în ambulatoriile de specialitate. Totuși, este bine știut că în sistemul sanitar din România sunt mii de posturi blocate, astfel că medicii nu ar avea cum să facă față numărului de solicitări.

Florin Bîrsășteanu, directorul medical al Spitalului Județean Timișoara, ne-a declarat că în instituția pe care o conduce s-a găsit deja o soluție pentru a rezolva problema lipsei personalului în ambulatoriu.


Medicul consideră că ideea Ministerului Sănătății este una foarte bună și recunoaște faptul că și la Spitalul Județean Timișoara s-au realizat internări nejustificate de-a lungul timpului, ceea ce a însemnat costuri mai mari pentru spital. “Nu toate cazurile au nevoie de internare, dar mulți vin să se interneze ca să-și facă toate analizele și controalele. Spitalul Județean Timișoara va reduce numărul de paturi, ca să nu mai avem atât de mulți pacienți internați, și vom mobiliza personal medical de pe secții în ambulatoriul de specialitate, astfel încât să poată realiza cât mai multe consultații. Vrem să avem costuri cât mai mici”, ne-a explicat Florin Bîrsășteanu. Planul de reorganizare al Spitalului Județean Timișoara va fi trimis pe 25 ianuarie Ministerului Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.