Modalitatea inedită prin care iubitorii de muzică pot ajunge la cel mai...

Modalitatea inedită prin care iubitorii de muzică pot ajunge la cel mai celebru concert de Anul Nou, în 2015

0
DISTRIBUIȚI

vienner

Milioane de iubitori ai muzicii din toată lumea cunosc sala Wiener Musikverein ca pe una cu o bogată tradiţie. Inaugurată în anul 1870 de către Împăratul Franz Josef, în fiecare an, din sala aurită se transmite Concertul de Anul Nou al Filarmonicii vieneze la televiziunile din toata lumea. Nu e simplu să fii în Musikverein alături de alte 1699 de persoane la unul din cele trei concerte speciale ale filarmonicii vieneze. Concertul de Anul Nou este de fapt cântat de trei ori: pe 30 şi 31 decembrie, apoi pe 1 ianuarie. Dacă anul acesta concertul a fost dirijat de celebrul Daniel Barenboim, pentru ediția de anul viitor la pupitru se va afla o altă somitate mondială, Zubin Mehta.

Pentru că cererea de bilete este atât de mare, reprezentanții filarmonicii vieneze organizează, an de an, o tombolă a biletelor, la care se pot înscrie toți cei interesați să se afle în sală. Astfel, de azi până pe 23 ianuarie, cei interesaţi se pot înregistra pe site-ul Filarmonicii din Viena, www.wienerphilharmoniker.at, pentru cele trei concerte speciale ale filarmonicii vieneze: cel din 30 decembrie, de la ora 12, cel din 31 decembrie, de la ora 20.30, respectiv cel din 1 ianuarie, de la ora 12,15.


Se poate face o singură înscriere, pentru fiecare concert. La încheierea perioadei de înscriere, se va efectua o tragere la sorţi. „Toţi participanţii vor şti, până la sfârşitul lunii martie, care este rezultatul acestei trageri. Câştigătorii vor primi, prin poştă, anunţul că sunt posesorii râvnitelor bilete şi vor primi, ulterior, informaţii despre ce trebuie să facă mai departe”, explică reprezentanţii filarmonicii vieneze.

Pe site-ul Filarmonicii există o schemă a locurilor din sală, care include şi categoriile de preţuri. Pentru concertul din 1 ianuarie, o persoană nu poate cumpăra mai mult de două bilete, iar prețurile variază între 30 şi 940 de euro. „Nu contează când faceţi înscrierile, şansele de câştig sunt egale pentru toţi participanţii. Nu există altă modalitate de a procura bilete pentru aceste trei concerte. Solicitările făcute prin orice alte mijloace, în afară de înscrierea pe site, nu sunt luate în considerare”, mai avertizează conducerea Filarmonicii.

Pagina web a biroului turistic vienez stă la dispoziţia oricărui străin care vrea să găsească informaţii utile. Aceasta este inclusiv în limba română. La http://www.wien.info/myvienna  se pot compune planuri de călătorie individuale: o listă personalizată cu cele mai interesante recomandări din Viena, puncte de atracţie, evenimente şi hoteluri.

Zubin Mehta (Director Muzical al Filarmonicii din Israel de mai bine de 40 de ani) s-a născut în Bombay (India) şi a crescut într-un mediu muzical. Tatăl său, Mehli Mehta, este fondatorul Orchestrei Simfonice din Bombay şi a fost Director Muzical al Orchestrei Simfonice de Tineret Americane din Los Angeles.

În ciuda influenţei muzicale, domeniul său de studiu iniţial a fost medicina. La 18 ani a abandonat cariera medicală pentru a se înscrie la Academia de Muzică din Viena. Şapte ani mai târziu, a dirijat atât Filarmonica din Viena, cât şi pe cea din Berlin. A devenit rapid unul dintre cei mai solicitaţi dirijori de orchestră şi operă din lume.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.