Motivul incredibil pentru care o femeie cu 20 de ani de muncă-n...

Motivul incredibil pentru care o femeie cu 20 de ani de muncă-n spate ar putea rămâne fără pensie

1
DISTRIBUIȚI

bani

După ce a muncit aproape 20 de ani, Rozalia Gotzlik, o femeie de 62 de ani din Timişoara, a aflat cu stupoare că pensia, răsplata binemeritată pentru o bătrânețe liniștită, ar putea să nu mai vină. Şi asta pentru că reprezentanţii ultimei firme la care a lucrat, fosta întreprindere de stat Tehnometal, de pe Calea Buziaşului, i-au pierdut cartea de muncă. Femeia este disperată, mai ales că a fost informată că nu-şi poate depune dosarul de pensionare fără acest act sau măcar o adeverinţă din care să reiasă vechimea.

Aurel, soţul femeii, ne-a povestit că Rozalia Gotzlik a lucrat până în anul1988 la Tehnometal pe postul de garderobieră, iar următorii patru ani a avut grijă de o persoană în vârstă cu dizabilităţi fizice.


Astfel, din anul 1992, femeia nu a mai muncit niciunde pentru că a rămas acasă ca să aibă grijă de nepoţi. „Este incredibil ce se întâmplă, oamenii ăştia îşi bat joc de noi. Cei de la Tehnometal nu-i găsesc dosarul de lichidare şi soţia mea vrea să iasă la pensie, chiar şi de boală. Dacă se îmbolnăveşte, doamne fereşte, trebuie să plătim din mână pentru că nu are nicio asigurare plătită”, ne-a spus revoltat soţul Rozaliei Gotzlik. Bărbatul spune că a fost de nenumărate ori la firma Tehnometal în încercarea de a face rost de actele necesare la dosarul de pensionare, dar nu a avut succes până acum.

Dorina Ştef, angajată în Departamentul de Resurse Umane din cadrul Tehnomet, fosta întreprindere Tehnometal, a recunoscut faptul că nu găseşte documentele Rozaliei Gotzlik, mai mult, femeia nu e înregistrată în niciun document al companiei. „De un an şi jumătate tot căutăm un act din care să rezulte că a lucrat în întreprindere, dar nu găsim nimic. Doamna şi-a schimbat numele de familie de vreo trei ori, poate şi de aceea, pe sora acesteia am găsit-o în evidenţele noastre, însă pe Rozalia Gotzlik, nu. Avem bază de date pe calculator doar din anul 1992, cine a lucrat înainte de 1989, trebuie să îl căutăm în arhive”, ne-a explicat Dorina Ştef.

 

1 COMENTARIU

  1. din pacate nu este singura in aceasta situatie, alt caz. Un cetatean din Romania mai exact din Bazosul Nou , a muncit timp de 40 de ani la SMA din REMETEA MARE ca si mecanic masini agricole , iar toata arhiva din Primaria Remetea nu mai exista !!! deci omul nostru are 61 de ani ,imbatranit de munca si boala si alearga de 2 ani pe la diverse usi ale Institutiilor si nimeni nimic….Nu exista pe nici unde vreu duplicat la evidentele taranilor din vremea comunismului ?? asa s-a ajuns ??? deci acesti oameni sunt condamnati cu buna stiinta a celor care nu si-au facut treaba ? Oare de ce nu platesc acei resopnsabili pensii lunare celor carora le-au pierdut documentele ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.