O școală din județul Timiș riscă să fie executată silit de profesori....

O școală din județul Timiș riscă să fie executată silit de profesori. De ce sunt nemulțumiți dascălii

0
DISTRIBUIȚI

scoala-liebling3

O situație fără precedent ar putea avea loc într-o comună din județul Timiș. Școala cu clasele I – VIII din Liebling va fi executată silit chiar de profesori, după ce primarul comunei refuză să le plătească banii de navetă pe ultimii doi ani. Sindicatul Independent al Învățământului Preuniversitar Timiș “Spiru Haret” a dat în judecată școala, respectiv pe directoarea acesteia, pentru aceste restanțe, iar Curtea de Apel Timișoara a emis o sentință prin care se prevede achitarea banilor profesorilor.


Dar primarul comunei nici nu se gândește să plătească naveta dascălilor, și asta pentru că, spune el, legea nu îl obligă. Cornel Petroman, inspectorul școlar general al județului Timiș, a explicat, astăzi, că această situație nu se întâlnește doar la școala din Liebling, ci la majoritatea unităților de învățământ din zona Sânnicolau.

“Este o problemă veche cu care ne confruntăm, care se datorează neclarității legislației noastre. Noi insistăm, avem mereu discuții cu autoritățile locale, dar primarii refuză să dea banii pentru că nu se prevede obligativitatea plății navetei. Legea scrie limpede și clar că primăria poate deconta naveta, or, o astfel de exprimare într-o lege aduce după sine neînțelegeri și neclarități”, a precizat Cornel Petroman. Inspectorul școlar general a dat dovadă de sinceritate astăzi și a spus că este o situație care-l depășește și habar nu are ce este de făcut, ba mai mult este convins că școala poate fi executată silit în orice moment pentru că sunt prevederi care trebuie aplicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.