Operaţiunea „Nasometru”, cum au picat testul alcoolului „şoferul” care a luat lecţii...

Operaţiunea „Nasometru”, cum au picat testul alcoolului „şoferul” care a luat lecţii pe câmp sau doamna cu shoturi. Cine au fost marii norocoşi GALERIE FOTO şi VIDEO

11
DISTRIBUIȚI
actiune rutiera alcool 16
Taximetristul care a scăpat la milimetru de dosar penal având o alcoolemie de 0,39 FOTO Adrian Pîclişan

Trei echipaje de la Biroul Poliției Rutiere Timișoara au ieșit, sâmbătă seara, la filtrat alcoolici pe şosele.  Primul test – la ieșire din Sânmihaiu Român, la intersecție, chiar în buza podului către Sânmihaiu German. După vreo cinci minute se văd în depărtare niște faruri care fac brusc la dreapta. Un echipaj pleacă-n urmărire, dar șoferul e-n regulă.Alcool zero, acte-n regulă. Nu trece mult timp și o mașină se oprește la celălalt capăt al podului. „Repede, că ăia se schimbă la volan”, ordonă la intuiţie şeful acţiunii. Prea târziu, pentru că maşina se apropie cuminte de filtru. La volan, o tânără zâmbitoare, în dreapta un tip şi mai zâmbitor, mestecând nervos gumă. „Asta e, nu ai ce face.Nu ştie nimeni ce s-a întâmplat mai înainte, în bezna aia”, comentează agentul. Când maşina pleacă, pasagerul de pe scaunul din dreapta le face o confidenţă jurnaliştilor „sunt şofer pe cisternă. N-au cum să mă prindă”.

Filtrul total se mută la Peciu. Aici după câteva minute pică şi primul penal. Un ins băut bine şi fără permis. „Am luat maşina de la frate miu acum două zile. Am venit de la Parţa până aici la pizzerie. Două beri reci am băut”, recunoaşte bărbatul căruia alcoolemia-i sare spre limita de puşcărie. A plecat pe şosea, fără permis, pentru că „am învăţat să conduc. Îmi dădea fratele meu maşina şi conduceam pe câmp”. Plimbarea este continuată cu maşina Poliţiei pentru întocmirea primelor acte din dosarul penal.  La ieşirea din Giroc spre Timişoara este raiul norocoşilor. Un şofer, care încearcă să întoarcă înainte să ajungă la filtru, recunoaşte cu jumătate de gură că a băut o bere. Alcoolemie după testare – zero. Altul cu un pahar de vin băut şi asumat – 0,06 alcoolemie. Pleacă spre casă,bucuroşi că au scăpat basma curată. Norocul se „sparge” la un tânăr care se întoarce de la o nuntă de argint. Cele două pahare de şampanie recunoscute însemnă 0, 34 alcoolemie pe aparat. Rămâne fără permis spre nemulţumirea petrecăreţilor pasageri. „La plesneală. Aici, se ştie că e zonă cu restaurante şi stau la plesneală”, decretează mirele supărat că trebuie să schimbe maşina pentru că şoferul nu mai are drept să conducă.

E trecut de miezul nopţii şi filtrul Poliţiei Rutiere se mută-n giratoriul de pe strada Pestalozzi din Timişoara.


Un puştan cu maşină de Mehedinţi rămâne fără permis pe motiv de alcool. Şofer de schimb – o amică de chef care coboară-n ciorapi pe asfalt ca să facă schimb de locuri. Din „valurile” de taxiuri care curg, unul singur – de la Pro Taxi – e oprit. Lovitură la fix – şoferul e beat şi recunoaşte că s-a cinstit cu prietenul din dreapta. Are totuşi noroc şi scapă la mustaţă de dosar penal – alcoolemie 0,39. Cu capul plecat, ştie că rămâne pieton pentru următoarele trei luni. „Cine are nasometru are”, comentează agenţii pe seama colegului care l-a „pescuit” pe taximetrist.

Ultima „baricadă” – pe Calea Aradului în faţa CEC-ului. La prima strigare – mai mult femei la volan. Toate cu alcoolemie zero. Una dintre ele are parte de galerie din partea mai tinerelor pasagere când suflă-n „fiolă”. „Bag-o toată-n gură şi suflă tare”, îi dau indicaţii petrecăreţele. Dinspre centru, un Volkswagen cu numere de Franţa vine-n viteză. E tras pe dreapta, iar şoferul cu ochi sticloşi şi răsuflând alcool spune că n-a băut nimic. Alcoolemia este de „doar” 0.71. Este dus direct la spital pentru probe de sânge. Şoferul unui BMW seria 5 încearcă o negociere la voce joasă cu agentul „nu, nu, nu mă pune să suflu”. „N-am cum să te ajut”, îi explică poliţistul care-i întinde „fiola”. Încă un permis suspendat pentru o alcoolemie de 0,23.  Dimineaţa-i aparţine unei doamne cu un Nissan Navara cu numere de Hunedoara. „Fiola”o trimite direct în penal – alcoolemie de 0,47. „Vai, acum o oră am băut”, se destăinuie ea râzând. Pasagerul din dreapta vine cu detalii – doamna s-a cinstit cu shoturi. Refacerea la spital, la recoltat probe de sânge. Spre cinci dimineaţa, acţiunea se stinge de la sine pentru că nu mai are cine să rămână-n stradă, echipele mutându-se la spital cu şoferii „afumaţi”. Vremurile când se făceau acţiuni în Timişoara cu zeci de echipaje de Rutieră au apus.
11 COMENTARII

 1. Asa e @Rumburak-bine spui !sti cine pune la vedere asemenea legitimatii ?marea mojoritate care NU sunt politisti !Deobicei cocalarii locali care in visele lor erotice se cred politisti,penitenciarele ,pompierii,jandarmii(foarte putini si astia) si cel mai mic numar sunt chiar politistii Pol.Romane.
  O sa vezi interlopii cu tot felul de colante gen ipa,cnp,anp etc pe parbrize ,crezand ca impresioneaza vre-un politist adevarat cu prostia din parbriz.
  P.S
  Runburak-fa o vizita in parcarea cocalarilor locali de pe A.Imbroane 54 sa vezi cati retardati de acolo au in parbrize colante si insigne ipa prin parbrize ……in comparatie mergi in parcarea Ipj Timis si vezi cate sunt acolo…(daca ai noroc gasesti vre-o doua bucati).

 2. Intradevar au trecut vremurile alea cand, cel putin in zona Traian, era asediata de politie si in fiecare noapte nu scapai fara sa treci prin filtre. Toti vagabonzii si tiganii fugeau ca naiba de zona aia ca „e plina de gabori”…poate ca cetateanul este in siguranta acum si astfel de desfasurare de forte nu se impune, nu?

 3. 1) oamenii nu isi cunosc drepturile. Chiar daca esti pe spatiul public, nimeni nu are dreptul sa te filmeze in momentul in care ti-ai exprimat explicit dezacordul. Cu atat mai putin in propria masina.

  2) politistii habar nu au de legea ce protejeaza propria imagine. Chiar ei ar trebui sa fie primii care sa intrebe daca cel oprit in trafic doreste sau nu sa fie filmat.

  3) in romania nu exista jurnalisti, ci doar indivizi care nu si-au gasit joburi in alta parte si decat sa moara de foame s-au bagat la un ziar/televiziune. Dar nu ati avea libertatea asta de a face, scrie, filma toate tampeniile, daca nu ar exista punctul 1 si 2 de mai sus.

  • Decizie CNA nr. 80/2002 privind protectia demnitatii umane si a dreptului la propria imagine
   E si articolul de lege aferent, si ma refer strict la pasagerii din masina , referitor la filmarea „Doamna cu shooturi” mai ales la cel din dreapta care nu a spus absolut nimic de shooturi cum scrie in articol…
   Reporterul ar trebui sa-si masoara cuvintele…

 4. daca nu ar fi legal sa filmezi pe domeniul public, in orice tara, nu am vedea contravenienti si infractori la stiri si nu ar exista reality showuri cu activitatea politiei

  cind s-a zis ca daca esti sofer ar trebui sa mergi cu taxiul la baut, nu se referea la mersul cu propriul taxi. nu il inteleg pe acel taximetrist dar nici politistul nu ar trebui sa se traga de sireturi cu cel prins sub pragul penal, sa ii spuna prieteneste ca este norocos…

 5. @gigi lanseta:
  Art. 4.
  (1) Inregistrarile continand imagini sau/si convorbiri ale unei persoane nu pot fi difuzate decat cu acordul acesteia.
  (2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care:
  a) demersurile jurnalistice raspund unui interes public justificat;
  b) inregistrarea este incidentala si este realizata in locuri publice.

  Art. 11.
  In cazul exceptiilor prevazute la art. 4 alin. (2), art. 6 alin. (3), art. 7 alin. (3), la art. 8 si 10 radiodifuzorii sunt obligati sa incunostinteze persoana in cauza inaintea difuzarii materialelor audiovizuale si sa solicite punctul de vedere al acesteia.

  Odata filmati, se prezuma ca cei in cauza au fost incunonstitati, iar punctul lor de vedere nu ar conta la nimic, avand doar rol informativ, chiar daca acestia s-ar opune.

  • Domnul din nissan si-a exprimat clar dezacordul… deci conform celor scrise de tine cum stau lucrurile?

 6. stau exact asa cum sunt, pentru ca punctul de vedere al respectivului nu are nicio valoare conform art. 11, ci doar unul informativ. nu spune nicaieri ca daca exista un dezacord al persoane filmate respectivele imagini nu pot fi difuzate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.