Pe ce subiect le-a dat lecții turcilor senatorul PNL Ben-Oni Ardelean

Pe ce subiect le-a dat lecții turcilor senatorul PNL Ben-Oni Ardelean

10
DISTRIBUIȚI

ben oni ardelean pnl 1

Perspectivele relației UE-Turcia, gestionarea migrației, dialogul intercultural, promovarea toleranței, buna guvernare, lupta împotriva discriminării, egalitatea de gen, dialogul cu societatea civilă sunt doar câteva dintre subiectele despre care senatorul PNL Timiş, Ben-Oni Ardelean, le-a vorbit turcilor.


Acesta a luat parte, ca vorbitor principal, în perioada 15-17 ianuarie la Ankara, la sediul Marii Adunări Naționale a Turciei, la Conferința finală a proiectului „Schimb și Dialog Parlamentar UE-Turcia”. Despre vizita sa, senatorul a declarat că „progresele înregistrate în procesul de aderare sunt semnificative, iar parcursul european al Turciei trebuie în continuare susținut de către toți decidenții politici la nivelul Uniunii Europene. În acest context, schimburile interparlamentare sunt extrem de necesare, întrucât contribuie la o mai bună cunoaștere reciprocă, în vederea cooperării și susținerii unor proiecte de interes comun”. La eveniment au mai participat miniștri, parlamentari, ambasadori, precum și reprezentați ai societății civile și ai unor instituții publice din mai multe state.

10 COMENTARII

  1. asta insemna politica. asta inseamna om politic.
    asta trebuie sa fie pozitia Romaniei: la masa celor care fac ceva in politica europeana. Banatul se poate mandri.

  2. Pe ce le-a dat lecții? Că n-am înțeles. A făcut omul niște constatări diplomatice, cum trebuie făcute când ești oaspetele unei țări. Oricum Turcia mai are zeci de ani de munca până să intre în UE, nu economic ci politic, social.
    Lecții ar trebui să va dea vouă cineva care se pricepe la jurnalism de calitate.

  3. Colaborarea si un dialog deschis sunt elemente necesare pentru asigurarea bunelor relatii intre statele membre UE si cele in curs de aderare. Trebuie bifate unele criterii pentru a asigura un proces de aderare lin si eficient, iar dl. senator pare sa fi sumarizat foarte bine o mare parte din aceste aspecte.

    • Aceste discutii sunt bine venite tarii in asemenea vremuri si cu el acolo relatiile merg foarte bine deoarece este specializat in asa ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.