Accidente în serie pe drumurile acoperite de zăpadă: doi morți pe Calea...

Accidente în serie pe drumurile acoperite de zăpadă: doi morți pe Calea Lugojului, o cisternă cu combustibil răsturnată pe autostradă

1
DISTRIBUIȚI

accident-cisterna-logan-timisoara (7)

Circulația e întreruptă la urcarea dinspre Giarmata pe Autostrada vestului, existând pericol de explozie, după ce o cisternă cu combustibil s-a răsturnat pe șosea.

Două echipaje de pompieri, pe autospeciale, au ajuns în această dimineață pe DJ 691 între Pișchia și Giarmata, unde o autocisternă plină cu combustibil s-a răsturnat în urma unui accident rutier. Potrivit lui Ionuț Bocancea, ofițer de presă al Poliției Timiș, ”în zonă este restricționat accesul pe o rază de un kilometru”. Din autocisterna care a ajuns într-o rână în afara carosabilului, rezervorul s-a fisurat, iar din cisternă a început să se scurgă combustibilul. În mașină se aflau 23 de tone de motorină și benzină, potrivit Sindiei Vlaia, de la ISU Banat.

Din primele constatări ale polițiștilor, accidentul a fost provocat de o tânără din Arad, aflată la volanul unei Dacii Logan, care venea dinspre Pișchia și se îndrepta spre Giarmata. Tânăra de 25 de ani nu a adaptat viteza la condițiile de drum și a derapat,  intrând pe contrasens în cisterna care se deplasa regulamentar din sens opus. Șoferul auto-cisternei a vrut să evite impactul și a părăsit partea carosabilă și s-a  înclinat, astfel încât există posibilitatea ca lichidul transportat să se scurgă din recipient. Șoferul, un bărbat 58 de ani, acuză dureri la braț. ”În acest moment, se așteaptă ca firma transportatoare să trimită în zonă material absorbant pentru combustibilul care s-a scurs din mașina ajunsă în șanț. Pompierii au asigurat zona”, a mai adăugat Vlaia. În acest moment, în județul Timiș ninge abundent.

Un alt accident, de data asta cu victime, a avut loc în această dimineață, pe Calea Lugojului.


O tânără de 24 de ani conducea un autotusim dinspre Timișoara spre Remetea, iar, la un moment dat, neadaptându-și viteza la șoseaua acoperită de zăpadă, aceasta a pierdut controlul volanului și a intrat într-un stâlp de iluminat. În urma impactului, atât șoferița, cât și pasagerul din dreapta, un bărbat de 33 de ani, și-au pierdut viața.

Foto: opiniatimisoarei.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.