ALERTĂ Copii de la două grădinițe din Timișoara, infestați cu SCARLATINĂ

ALERTĂ Copii de la două grădinițe din Timișoara, infestați cu SCARLATINĂ

1
DISTRIBUIȚI

gradinita

Micuții care învață la Grădinița cu Program Prelungit “William Shakespeare” din Timișoara nu au mai putut intra, astăzi, în clase. Conducerea unității de învățământ i-a trimis pe prichindei să-și facă analizele, după ce săptămâna trecută s-a descoperit că patru copii cu vârste între patru și cinci ani au scarlatină. Reprezentanții instituției au decis, vineri, imediat după finalizarea orelor, să realizeze o dezinfecție generală a sălilor de clasă, iar astăzi orele au fost întrerupte pentru ca micuților să le fie recoltat exudat faringian.

Și reprezentanții Grădiniței cu Program Prelungit Nr.


12 din Timișoara au intrat în stare de alertă, săptămâna trecută, după ce un copil a venit din vacanță cu scarlatină. “Băiețelul de patru ani a fost trimis de părinți doar o zi la grădiniță, imediat după vacanța de iarnă. Tocmai de aceea nu credem că a luat această boală de la grădiniță, dar totuși, am solicitat o dezinfecție generală, care se va realiza după finalizarea orelor, iar părinților le-am solicitat să facă analizele necesare copiilor”, ne-a spus Liliana Sica, directoarea Grădiniței PP Nr. 12.

Scarlatina este o boală contagioasă a copilăriei întâlnită mai frecvent sub vârsta de zece ani, cu apariția unor focare epidemice mai ales în colectivitățile de copii. Boala este întâlnită mai frecvent la micuții sub zece ani, băieții fiind mai des afectați decât fetele și apare, de cele mai multe ori, în mediul urban. Se caracterizează prin debut brusc cu febră, alterarea stării generale, iar transmiterea se face pe cale respiratorie de la bolnavii cu scarlatină. În acest moment, la Spitalul deBoli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara se află internat un singur copil cu scarlatină.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.