Premieră națională la spitalul de copii din Timișoara: ce aparat de ultimă...

Premieră națională la spitalul de copii din Timișoara: ce aparat de ultimă generație le oferă mai multe șanse de a trăi micuților aflați în stare critică

1
DISTRIBUIȚI

IMG_2355

Micuții aflați în stare critică la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara au mai multe șanse la viață, datorită unui monitor de ultimă generație prin care sunt urmărite mult mai eficient funcțiile vitale ale bolnavilor. Echipamentul performant a costat nu mai puțin de 12.000 de euro și a fost montat în Secția de Chirurgie. De acest aparat vor beneficia toți micuții aflați în stare critică. Potrivit medicilor timișoreni, Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” este singura unitate medicală din țară care beneficiază de un astfel de monitor ultraperformant.


“Probabil mai există un astfel de echipament doar în spitalele pentru adulți, dar niciun spital de copii din țară nu are în dotare un monitor ATI ca al nostru. Este un instrument care ne ajută la monitorizarea bolnavilor aflați în stare critică”, a explicat, astăzi, Ovidiu Adam, managerul Spitalului de Copii din Timișoara.

Rodica Badeț, medic în cadrul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă, a precizat că monitorul ATI este de un real folos, mai ales că sunt salvați cu ajutorul acestuia chiar și nou-născuți care sunt în stare gravă. “Cu vechile monitoare expuneam pacienții la o mulțime de riscuri, așa cum sunt sângerările, plus că aveam nevoie de materiale consumabile care sunt destul de scumpe. Consider că prin intermediul acestui monitor vom reuși să facem terapie intensivă de calitate și să salvăm cât mai mulți pacienți, încă din primele zile în care vin pe lume”, a precizat și Rodica Badeț.

Monitorul ATI a fost donat Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” de către reprezentanții Clubului Lions Timișoara și Lions Club “Iris”, care au strâns banii pentru aparat în cadrul unui bal de caritate.

1 COMENTARIU

  1. 12000 de euro nu mi se pare mult pentru niste suflete chinuite de mici . Ar putea primaria timisoara sa ia mai multe asemenea monitoare din milioanele de euro pe care le da puturosilor de fotbalisti .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.