Primul nume confirmat pentru ediţia din acest an a festivalului de la...

Primul nume confirmat pentru ediţia din acest an a festivalului de la Gărâna: artiști celebri, sub un nume nou

1
DISTRIBUIȚI

crimson

După ce organizatorii festivalului JazzTM s-au grăbit să anunţe primul nume care va concerta în cadrul manifestării din acest an, Anoushka Shankar, a venit momentul ca şi organizatorii festivalului de jazz de la Gărâna să anunţe primul invitat al ediţiei din acest an: The Crimson ProjeKCt.

După ce anul trecut, primarul Nicolae Robu a decis să retragă sprijinul financiar acordat festivalului de jazz de la Gârâna şi a organizat prima ediţie a festivalului JazzTM – care s-a desfăşurat cu o săptămâna înaintea manifestării de pe munte – anul acesta cele două festivaluri se vor desfăşura fix în aceeaşi perioadă, 10- 13 iulie (Gărâna) şi 11- 13 iulie (JazzTM). Având în vedere faptul că Gărâna şi JazzTM sunt unicele manifestări de această anvergură din zona noastră, decizia edililor timişoreni de a „muta“ festivalul din Timişoara cu o săptămână, e cât se poate de neinspirată şi a generat o serie de comentarii în rândul muzicienilor şi a organizatorilor de evenimente din oraş şi nu numai. Deşi la nivel de declaraţii organizatorii celor două manifestări au anunţat că vor încerca să găsească o cale prin care melomanii timişoreni să se poată bucura de ambele festivaluri, prin mutarea datei de desfăşurare a uneia dintre acţiuni, acest lucru e practic imposibil, având în vedere că deja s-au anunţat primele nume de pe afiş.

The Crimson ProjeKCt vor veni la Gărâna în cadrul primului lor turneu european.


Trupa este formată din trei foşti membri ai faimosului grup King Crimson şi abordează un repertoriu din anii ’80 şi ’90 al acesteia. Adrian Belew şi Tony Levin au intrat în King Crimson în 1981, iar Pat Mastelotto, în 1994. Ultima oară când cei trei au cântat împreună sub numele de King Crimson a fost în cadrul unui turneu retrospectiv în 2008 în SUA. Belew, Levin şi Mastelotto au colaborat, de-a lungul anilor, cu artişti faimoşi ca Frank Zappa, Pink Floyd, David Bowie, Peter Gabriel, David Sylvian, Talking Heads, XTC, Paul Simon, John Lennon sau Nine Inch Nails. Cei trei muzicieni au organizat în 2011 un seminar muzical numit “3 of a Perfect Pair Camp”, care a fost urmat de un turneu în America. Anul trecut, The Crimson ProjeKCt a cântat în deschiderea celor de la Dream Theater în America, iar primul lor album oficial este programat să apară în data de 3 martie, sub numele de Live in Tokyo. Basistul Tony Levin va fi prezent alături de Peter Gabriel şi în data de 8 mai la concertul acestuia care va avea loc la Romexpo în Bucureşti. Alături de cei trei muzicieni, din trupa The Crimson ProjecKCt mai fac parte Markus Reuter, Tobias Ralph şi Julie Slick.

1 COMENTARIU

  1. Este o porcarie FARA MARGINI ce-a… combinat Robu in cazul acesta! M-as fi dus CU PLACERE la amandoua (mai ales ca editia de anul trecut de la Timisoara a fost de-a dreptul reusita), dar urmare acestei decizii, VOI MERGE LA GARANA! Sper ca multi vor proceda ca mine si Robu o va lua in bot, festivalul ratandu-i-se! Repet, n-am nimic cu festivalul in sine, care a fost si IMPECABIL organizat, dar asta-i boicot curat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.