Procesul lotului Moravița 2, la final. Vezi ce a cerut procurorul DNA...

Procesul lotului Moravița 2, la final. Vezi ce a cerut procurorul DNA UPDATE 2 Când se dă sentinţa

6
DISTRIBUIȚI

stamora spaga elicopter 111

Dosarul de corupție al lotului Moravița 2 a ajuns astăzi la final, chiar dacă a existat o tentativă de amânare a judecării pe fond. Una dintre avocate a solicitat instanței ca DNA să prezinte procese verbale pentru anumite sume de bani pe care unul dintre inverstigatori le-ar fi împărțit. Instanța a respins cererile considerându-le inutile și nepertinente cauzei. Procurorul și-a început pledoaria solicitând condamnarea primilor condamnați din dosar pentru infracțiunile de contrabandă, luare și dare de mită, constituirea unui grup infracțional organizat.

Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a urmări evoluția procesului.

UPDATE 1 Acuzarea a cerut instanței să constate că doi dintre inculpați au decedat pe parcursul judecării dosarului. Procurorul de ședință a cerut ca, pe lângă condamnarea inculpaților, Curtea de Apel Timișoara să dispună și confiscarea sumelor primite ca mită de cei acuzați, dar și să dispună restituirea prejudiciului adus statului, așa cum au stabilit cei de la Vamă și Finanțe.

După ce judecătorul a stabilit de principiu ca fiecare apărător, pe lângă concluziile scrise, să țină pledoarii de maximum 10 minute, având în vedere numărul mare de inculpați, apărătorii au început rând pe rând să ceară achitarea clienților lor.


Apărătorii au susținut că „nu se dovedește sub nicio formă faptul că ar fi luat mită. Este doar o declarație a investigatorului nesusținută de alte fapte”, „faptul că apare clienta mea plimbându-se pe lângă toneta altor vameși nu dovedește faptul că ar fi luat și ea mită”, „investigatoarea susține că a dat o bancnotă de 45 de euro într-unul din procesele verbale. Ce credibilitate poate să mai aibă o astfel de persoană?” – acestea au fost o parte dintre argumentele pentru care apărătorii au solicitat achitarea clienților pe care îi reprezintă. Nu au lipsit nici atacurile la adresa procurorilor DNA, considerându-se că modul sub care au fost puși sub acuzare polițiștii și vameșii „pe baza unor deducții și atât ne face să ne întoarcem la anii ’50”. Toți inculpații care până acum au fost audiați în ultimul lor cuvânt au susținut că sunt nevinovați. Procesul continuă și la această oră.

UPDATE 2 În cazul a doi inculpaţi vameşi- care au mers pe procedura simplificată recunoscând acuzaţiile aduse de procurori – avocatul acestora a cerut să le fie schimbată încadrarea juridică din grup infracţional organizat în asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi să primească pedepse cu suspendare.”Există această specificitate care nu va putea fi schimbată”, a explicat avocatul care puţin mai târziu a fost completat de un alt coleg care a susţinut, după ce a cerut achitarea clientului pentru luare de mită, că „astfel de practici există de când lumea. Este şi în Sfânta Scriptură scris despre vameş. Încadrarea de grup infracţional este pentru mafioţi, nu pentru ei care mergeau la serviciu şi aveau o organizare instituţională”. În cazul unuia dintre agenţii de la Poliţia de Frontieră, apărarea a susţinut că acesta a avut probleme psihice din cauza stresului provocat de proces. Instanţa a decis amânarea pronunţării pentru 29 ianuarie.

6 COMENTARII

  1. Nu va faceti griji ! Ii sacapa Dan Radu Rusanu si cu Gelu Stefan Diaconu. Si o sa-i vedeti reabilitati si incadrati la noua structura Antifrauda. Cine se poate lipsi de asemenea „specialisti” in colectarea banilor publici ?

  2. In 29 e game over,incolonarea si la poarta mare si de tabla ! toti sunt „nevinovati” 😀 ti-ai draecu de scenaristi de video/clipuri 😉

  3. Si la Tr. Severin se anuntase la vremea respectiva o …descindere asemanatoare , numai ca „cineva” a hotarat sa-si schimbe sustinerea politica initiala pt. functia de presedinte al partidului aflat la putere .Si asa PF1 si PF.2 au scapat de control ……. Aviz amatorilor!

  4. tati coruptii si spagarii de la vama moravita au ramas an structura mai cea mai corupta si nesigura organ al statului care trebuie sa mentina linistea si siguranta cetateanului astia ne sperie rau di tat ca sunt cei mai corupti imprevizibili si poti sa te astepti la orice de la astia iar de ce an tot acest timp si au exercitat serviciul an slujba statului care este corupt hot si spagar cata umilinta trebuie sa mai andure poporul roman cei care muncesc mult pe multi mai putini bani

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.