Producătorul timișorean James Braddock, cunoscut mai mult „afară”: „Lumea de club din...

Producătorul timișorean James Braddock, cunoscut mai mult „afară”: „Lumea de club din Timişoara s-a stricat“

3
DISTRIBUIȚI

braddock

Timişoreanul James Braddock îşi lansează astăzi cel de-al doilea E.P. din carieră, Balkanik, apărut la casa de discuri Fever Sound Records, iar petrecerea oficială de lansare a acestuia va avea loc vineri 24 ianuarie la clubul Zambara. Deşi a fost pasionat de muzică încă din copilărie, adevăratul pas spre muzică al timişoreanului a avut loc în 2010. „Am început să mixez acasă şi mi-am dat seama că îmi place foarte mult ceea ce fac. Practic, am început să produc muzică influenţat de sound-ul lui Marco Carola, care pentru mine este unul din cei mai buni DJ din lume. Adevărul este că nimeni în Timişoara nu punea muzică de genul ăsta“, își amintește artistul.

Numele de scenă al timişoreanului a fost ales în urma vizionării unui film cu Chuck Norris în rolul principal (Braddock: Missing in action), iar primul lui E.P. „Let me play“ a avut parte de un feedback pozitiv în rândul amatorilor de muzici electronice. „M-am apucat de producţie muzicală fiindcă eu consider că asta e singura posibilitate să ajungi cunoscut, să ai parte de aprecieri. Dacă doar pui muzică într-un club, nu ajungi niciunde, stai pe loc. Let me play, primul meu E.P. a fost un tech house tribal, iar la sfârşitul anului trecut remixul de la piesa Iberic Spirit a ajuns şi pe compilaţia din luna noiembrie a celor de la Ritmikal Records din Spania“, spune timişoreanul.

Deşi muzica de acest gen nu are parte de prea multe aprecieri în ţara noastră, James Braddock a reuşit să nu fie afectat de microbul muzicii comerciale electronice de pe la noi, iar noul lui E.P.


care a fost lansat astăzi, are şi influenţe balcanice. „Evident, am trimis piesele mele şi la label-uri din România, care au zis că nu se pretează pentru piaţa autohtonă. Am trimis compoziţiile mai multor label-uri străine şi am avut un feedback bun. Noul meu E.P. mă reprezintă în totalitate, e un tech-house cu influenţe balcanice. Vineri va fi petrecerea oficială de lansare a acestui material discografic şi sper ca cei care ascultă muzici underground să aibă parte de surprize plăcute“, mărturisește James Braddock.

În ceea ce priveşte noua modă a cluburilor timişorene, care bubuie de aşa numitul „deep – house“, muzicianul consideră că genul acesta de muzică nu îl reprezintă. În plus, în opinia lui, viaţa de club din Timişoara s-a stricat  şi aşa – numiţii „cunoscători“ preferă şi-n zilele noastre să străbată sute de kilometri pentru o petrecere adevărată. „Nu mă caracterizează genul ăsta de muzică nouă ce se pune în cluburi. Aşa numitul deep – house, care de fapt nu e deep – house, ce pun cei de la RPR e adevărat deep – house. Genul ăsta din cluburile timişorene e foarte comercial. Încă mai există oameni cunoscatori, doar că nu prea vor să mai iasă prin cluburi. Lumea de club din Timişoara s-a stricat. Am mulţi cunoscuţi care preferă să meargă la sute de kilometri distanţă decât să iasă în Timişoara“, spune timişoreanul.

James Braddock vrea să scoată cât mai multe producţii apreciate „afară“ şi crede că şi-n România e loc de „underground“. „Lucrez deja la următorul E.P. care va fi tech – house curat. Sincer, nu ma încântă feedback-ul din România, ci de la oamenii care ştiu cu ce se mănâncă muzica asta, care au un cuvânt de zis. Nu pot să fac muzică comercială. Am încercat la început să fac o piesă de acest gen, dar mi-am dat seama că nu mă reprezintă şi n-am mai lansat-o. Ca să faci muzică, trebuie să dai ceva din tine, să fie ceva ce te reprezintă. Azi, orice idiot poate face muzică. Ideea e să faci piese care transmit un feeling. Eu cred că prin muncă multă şi producţii bune se poate ajunge departe şi pe acest stil mai underground“, ne-a declarat timişoreanul care îi apreciază în mod deosebit pe DJ ca Marco Carola, Luciano sau  Matthias Tanzmann.

3 COMENTARII

  1. ce sa-ti povestesc… sa nu il pomenim dupa numele romanesc ca il facem de rahat… hiturile lui sunt bune pe luna… terminati cu dinastia… ce drq .. are trairi (ca si altii de altfel) . „vaii eu nu fac muzica comerciala”… atunci mori cu trairile tale ce sa iti fac.. habar nu ai ce inseamna muzica „comerciala”. ramai afara … sunt destui ca tine aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.