Rectorii celor patru universități de stat din Timișoara își unesc forțele. Vezi...

Rectorii celor patru universități de stat din Timișoara își unesc forțele. Vezi cu ce scop

1
DISTRIBUIȚI

education

Un program european în cadrul căruia vor fi disponibile miliarde de euro pentru finanțarea celor mai bune proiecte în cercetare i-a determinat pe rectorii celor patru universități de stat din Timișoara să-și unească forțele. Șefii acestor instituții și-au dat seama că doar împreună vor putea obține mai mulți bani de la Uniunea Europeană pentru inițierea unor proiecte de anvergură în cercetare și, în acest sens, în luna decembrie, a avut o întâlnire în cadrul căreia s-a stabilit un plan. Astfel, Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica, Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară vor forma un consorțiu la Timișoara, din anul 2014.

Motivul pentru care cele patru universități de stat din Timișoara își vor uni forțele îl reprezintă Orizont 2020, cel mai mare program de cercetare și dezvoltare al Uniunii Europene, cu un buget de 80 de miliarde de euro .


În cadrul acestuia, în perioada 2014 – 2020, la nivelul țării noastre, sunt puși la bătaie 3,5 miliarde de euro, bani care vor merge pentru cele mai bune proiecte de cercetare. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest, a explicat că “în domeniul cercetării, competiția este cea mai grea în momentul de față. Banii prin programul Orizont 2020 se dau direct de la Bruxelles pe proiecte. Deci, noi concurăm cu marile universități din Europa și șansele de a candida individual pe proiecte de cercetare sunt foarte mici. De aceea, o unire a forțelor celor patru universități de stat din Timișoara poate determina crearea unor proiecte majore care, prin astfel de consorții de cercetare, ne permit să avem șanse mult mai mari de accesare a fondurilor de la Bruxelles”.

Rectorul UVT este convins că toate proiectele pentru care se va primi finanțare vor aduce și beneficii Timișoarei. Tocmai de aceea, rectorii celor patru universități de stat timișorene sunt deciși să-i ceară sprijinul și primarului Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

  1. Felicitări acestor domni pentru c-au avut această inţiativă şi n-au trecut-o cu vederea, aşa cum mulţi alţii o fac! Bravo, Timişoara, reprezentată de catre oamenii tăi de vârf: rectorii universităţilor din oraş!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.