Reţea timişoreano – craioveană de droguri, anihilată de DIICOT. Vezi ce captură...

Reţea timişoreano – craioveană de droguri, anihilată de DIICOT. Vezi ce captură au făcut anchetatorii pe aeroport FOTO & VIDEO UPDATE 2 Ce efecte devastatoare a avut drogul 5MeO- DALT asupra clienților

4
DISTRIBUIȚI
descinderi antidrog02
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

O amplă operaţiune antidrog a fost declanşată, în această după amiază, de către DIICOT Timişoara, poliţiştii de la „Crimă Organizată” descinzând în 18 locaţii din Timişoara şi Craiova. Reţeaua care avea centrul de comandă în capitala Olteniei aducea din Spania  droguri de risc şi etnobotanice pe care apoi le distribuiau în Timişoara. Gruparea era extrem de bine organizată, fiecare având rolul său bine stabilit – cărăuşi, transportatori şi dealeri. Anchetatorii au interceptat, anul trecut, în luna decembrie o tânără care a venit cu avionul pe aeroportul Otopeni din Spania. În bagajele acesteia au fost descoperite 12 kilograme de droguri, despre care aceasta a susţinut că sunt ceaiuri. Analizele au dovedit că , în realitate, „ceaiurile” conţineau substanţe interzise.


42 suspecţi urmează să fie ridicaţi şi aduşi pentru audieri la sediul DIICOT Timişoara.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Într-unul dintre apartamentele din Timişoara, folosite de membrii grupării de traficanţi, anchetatorii au mai descoperit jumătate de kilogram de 5MeO- DALT, un drog cu puternic efect halucinogen.

UPDATE 2 Perchezițiile polițiștilor de la Crimă Organizată au dus la descoperirea și a altor cantități de droguri de risc. În locuința liderului au fost găsite câteva mii de pliculețe cu droguri, pregătite pentru livrare. De altfel, rețeaua avea un plan de marketing extrem de bine pus la punct. Aceștia livrau droguri elevilor și studenților din locații aflate în apropierea școlilor. Una dintre ele era amplasată în zona Gării de Nord, iar o alta, peste drum de fostul sediu al Poliției Rutiere, de pe strada Circumvalațiunii. Acestea erau deschise în special în jurul orei 13.30, aproape de finalul orelor de curs. O parte din clienții rețelei, mulți dintre ei minori, au ajuns la Urgențe din cauza efectelor acestui drog. Unul dintre consumatori a stat nu mai puțin de trei săptăpmâni în comă. În timpul operațiunii, care a beneficiat de sprijinul DIPI și al Serviciului Antidrog din Direcția de Combatere a Crimei Organizate, au fost monitortizate atât mișcările membrilor grupării, cât și discuțiile purtate de aceștia, anchetatorii reușind să strângă probe care să dovedească mecanismul de funcționare al rețelei.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.