Revelionul studenţilor, petrecere în stil american la Timişoara. Citeşte urarea basarabenilor care...

Revelionul studenţilor, petrecere în stil american la Timişoara. Citeşte urarea basarabenilor care a ridicat publicul în picioare

0
DISTRIBUIȚI

revelion  studenti

Chiar dacă vacanța de iarnă s-a sfârșit, studenții au rămas cu gustul distracției și au pus la cale o petrecere ca în filmele americane. Revelion dedicat studenților – aceasta este surpriza pe care organizațiile studențești din Universitatea Politehnică și Universitatea de Vest le-a pregatit-o tinerilor din Timișoara înainte de sesiune. Sub deviza „Suntem tineri și plini de energie!”, organizatorii au pregătit multe surprize și concursuri care i-au încântat pe participanți. „Am muncit mult la acest Revelion Studențesc. Este unul din puținele dăți în care organizațiile studențești și-au unit forțele pentru a le pregăti studenților o petrecere de neuitat. Am mari emoții și sper că va ieși așa cum ne-am propus” spune Virginia Romanovici, unul dintre coordonatori.

Studenții au început să se strângă în Club Entourage (fostul No Name) la ora 21.00. Primii veniți au fost nevoiți, însă, în purul stil românesc, să aștepte aproape trei ore până când s-a dat startul petrecerii.


La ora 23.30 prezetatorii Revelionului studențesc au deschis petrecerea cu un discurs, după care i-au invitat la microfon pe reprezentanții organizațiilor participante la proiect. Fiecare a spus câte o urare în stil propriu. Cel mai mare succes l-a avut urarea reprezentanților Organizației Studenților Basarabeni care a ridicat publicul în picioare: „Foaie verde de curechi/ Iată Anul Nou pe vechi. Vin cu inima curată /Să vă ningă, să vă plouă /Cu note de zece, nouă /S-aveți forță și putere/ Pentru lucru, pentru bere (…) Și Mecanica-i pe aici/ Mai pocniți vârtos din bici/ Să le-aducă Noul An/ Fiecărui – un merțan! (…) Noi pe unde-am poposit /O pasăre ne-a șoptit/ Că la Poli se muncește/ ETC- nu chefuiește/ De cu zori și până-n seară/ Circuitele măsoară (…) Echipele să  trăiască/ Lucruri noi să făurească/ Succes și belșug în toate/ Multă dragoste de carte/ Să aveți bursele mai grase/ Și de club și de mâncare/ Și de mall-ul cela mare…”

„Ce fel de Revelion fără numărătoare inversă?” – se aude la microfon. Astfel, imediat după urările organizatorilor a început numărătoarea înversă, iar la ora 12.00 studenții au deschis sticlele de șampanie. Au avut loc și concursurile promise de organizatori.  Cele mai mari furori l-a făcut concursul de băut bere cu furtunul. Au participat cinci băieți, iar Alin, câștigătorul, a primit o sticlă de șampanie. „Nu am mai participat niciodată la un astfel de concurs. Nici nu știu câte bere am băut. Aș fi putut să beau mai mult, dar nu am vrut să stric petrecerea”, spune Alin. Printre participanți s-a aflat și o sărbătorită care a împlinit 21 de ani. Studenții i-au cântat „La mulți ani”, după care au luat-o la dans. „Nu mă așteptam la o asemenea surpriză. Vreau să îi felicit pe organizatori și să le mulțumesc cu această ocazie”, spune Tanea, studentă la Litere.

Petrecerea a continuat până dimineață cu mult dans pe cele mai în vogă hituri din toate timpurile. Revelionul studențesc a strâns aproximativ 400 de studenți de la toate Universitățiile din Timișoara. Evenimentul a fost organizat de Osut Timisoara, Liga AC, LSFETc Timisoara, OSB Timișoara, L.S.F.E.E, Liga Studenților din Facultatea de Mecanică Timișoara, LSCT Timisoara și Organizația Studențească „Traian Lalescu”, care speră ca acestă petrecere să fie începutul unei lungi colaborări.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.