Robu, despre pierderea banilor pentru spitalul de copii: „În legea bugetului acei...

Robu, despre pierderea banilor pentru spitalul de copii: „În legea bugetului acei bani nu mai apar, au apărut în 2014 într-o conjuctură post electorală”

0
DISTRIBUIȚI

cl12_resize

Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timişoara a ajuns din nou în atenţia aleşilor locali. Astăzi, după ce consilierul PNŢCD Bogdan Herzog a cerut fără succes patru milioane de lei pentru spitale la votarea bugetului pe 2014, primarul Nicolae Robu a dat asigurări că există bani alocaţi pentru toate unitățile medicale din orașul de pe Bega. Imediat după ce Herzog a luat cuvântul, consilierul local PSD Radu Ţoancă l-a luat pe Herzog la întrebări despre cum ar trebui cheltuiţi banii în sănătate, în timp ce Robu zâmbea satisfăcut. Când Herzog a nominalizat Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” şi spitalul de boli infecţioase, Ţoancă a pledat pentru ca sportul să fie bine finanţat, el fiind unul dintre cei care supervizează activitatea de la RCM Timişoara.

Legat de spitalul de copii, Robu a comentat că „acest obiectiv este foarte important pentru noi, de aceea l-am asumat, am alocat bani cât credem că se poate cheltui în acest an şi, dacă va fi nevoie, vom propune un amendament la buget pentru a finanţa lucrările care trebuie făcute.


Evident că trebuia ca şi Guverul să anunţe o cotă parte de asumare a acestui obiectiv. A fost o discuţie între mine şi premierul Victor Ponta pe procente, dar ea nu s-a materializat într-un document oficial. Sănătatea are suficienţi bani alocaţi. Dacă am atenta la sport sau spaţii verzi, am face rău oraşului”. Cât despre tăierea a o parte din banii pentru ACS Poli, primarul a avertizat că „riscăm să afectăm radical poziţionarea noastră faţă de sport”.

După ce consilierul PDL Ovidiu Ciuhandu l-a acuzat pe deputatul PSD Sorin Grindeanu că şi-a făcut campanie cu cei cinci milioane de lei veniţi de la Guvern pentru spitalul de copii, Robu a explicat că „în legea bugetului acei bani nu mai apar, au apărut în 2014 într-o conjuctură post electorală, în care s-a dorit să se arate că o promisiune facută şi, anume de cofinanţare a acestui obiectiv, este cofinanţată. Construcţia corpului şi dotarea sa tehnică nu se va încheia în 2014. În cazul cel mai fericit, discuţiile au fost ca Guverul să îşi asume 50%. În mod cert, guvernul va finanţa proiectul cu o cotă de investiţie”. Amendamentul lui Herzog a fost respins de majoritatea din Consiliul Local Timişoara. Municipalitatea a alocat în acest an aproximativ 3,5 milioane de lei pentru începerea lucrărilor de la „Louis Ţurcanu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.