Robu se dezlănțuie pe Facebook împotriva „dușmanilor” și își mai adaugă un...

Robu se dezlănțuie pe Facebook împotriva „dușmanilor” și își mai adaugă un titlu în panoplie, „Tata Robu”. Cine-l numea așa

8
DISTRIBUIȚI

robu kooo

Primarul Nicolae Robu a postat, în urmă cu puțin timp, pe pagina sa de Facebook, un text extins, intitulat „Replică”, fără să indice însă concret cui îi dă replica. Edilul-șef face referință, la modul general, la mai multe acuzații la adresa sa din ultima vreme și nu uită să le amintească celor care îi citesc pagina că este un om respectat, înșiruindu-și titlurile. Adaugă și unul pe care timișorenii încă nu l-au auzit: „Tata Robu”. Redăm, mai jos, mesajul integral al primarului.

„De cca un an, am asistat fără reacţie până acum la o campanie intensă de discreditare a mea, susţinută de grupuri de interese nemulţumite că, în Timişoara, cu mine ca Primar, nu-şi pot face jocurile. Mi se pun în cârcă tot felul de idei năstruşnice TOTAL străine de mine: că aş fi vrut să dau anticoncepţionale la ciori (ideea a existat, dar n-a fost a mea -Doamne fereşte!-, ci a unei ziariste, eu fiind -culmea!- doar primul care a luat-o în derâdere), că aş fi cumpărat nu ştiu ce papagali care ar fi murit de frig (papagalii cică ar fi existat, dar erau ai unei persoane private, nu ai Primăriei, iar eu habar n-am avut măcar, de existenţa lor!), etc., etc., iar unele lucruri reale făcute de mine, sunt prezentate drept excentricităţi şi / sau risipă de bani publici (vezi cazul „palmierii”: nu e oare ridicol să susţină cineva că e deplasat să existe -mai ales după ce au mai existat în perioada interbelică!-, palmieri în Timişoara -costând ÎN TOTAL doar 5600 euro -140 euro / bucată-, câtă vreme ei există cu un firesc total și sunt deosebit de apreciați în Paris, Viena, Praga, Munchen, Karlsruhe, Berlin, Bergen (Norvegia!), etc. ?).

Vreau s-o spun răspicat: Eu sunt un om serios şi onest, care, muncind enorm, cu dăruire totală, cu pasiune nestăvilită, am făcut performanţă în tot ce m-am angajat. Profesor universitar fiind de profesie -cu specialitatea Calculatoare- am obţinut cele mai înalte titluri și recunoașteri academice:
1. Am avut 4 mandate de Prorector al Politehnicii, obținute prin alegeri, în perioada 1990-2004
2. Am avut 2 mandate de Rector al Politehnicii, obţinute prin alegeri, în perioada 2004-2012, perioadă în care Rectorul era implicit și Președinte al Senatului Universitar
3. Am fost ales Președinte al Senatului Universitar pt perioada 2012-2016, când legislația a disociat această funcție de cea de Rector (în iulie 2012 m-am autosuspendat din această funcție pt a nu risca să fiu acuzat de ANI de incompatibilitate)
4.


Am fost ales de 2 ori în Biroul de Conducere al Consiliului Național al Rectorilor, membru în perioada 2004-2008 şi Vicepreşedinte în perioada 2008-2012
5. Am fost onorat cu cel mai înalt titlu academic, acela de Doctor Honoris Causa, atât în România, cât și în Franta, iar în Ungaria cu titlul academic suprem local, „Prouniversitas”
6. Sunt membru de onoare al Academiei de știinte şi Arte Americano-Române
7. Sunt membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România
8. Am obţinut din partea studenţilor în cadrul evaluărilor cadrelor didactice făcute de ei sub anonimat numai aprecieri superlative, inclusiv titlul de „Profesor Bologna”, acordat de ANOSR
9. Am lăsat în urma mea ca Rector: o universitate clasată în cea mai înaltă categorie valorică instituită prin lege, cu o organizare internă şi curriculum-uri profund reformate, moderne, cu peste 300 laboratoare echipate la cele mai înalte standarde (printre altele, cu peste 4000 de calculatoare de top!), cu zeci de amfiteatre noi sau modernizate, cu o mulţime de clădiri noi, realizate de mine, pt bibliotecă, institut de cercetări, spaţii de învăţământ, bazin de înot, cu baze sportive noi sau extinse şi modernizate, cu cămine şi cantine reabilitate şi modernizate, etc., etc.
10. Ca o chintesenţă a celor de mai sus: am ţinut la studenţi şi ei au ţinut la mine într-atât încât e de notorietate în oraș și nu numai că studenții îmi spuneau „tata Robu”.
În politică, tărâm în care activez doar de 5 ani, intrând în 2008, când eram deja ales Rector pt al doilea mandat, am obținut următoarele performanțe:
1. Am fost ales Senator al României, în 2008, cu un scor în alegeri dublu față de scorul partidului meu (PNL)
2. Am fost ales Președinte PNL Timișoara în 2009
3. Am fost numit Președinte Interimar al PNL Timiș în 2009
4. Am fost ales membru în Biroul Politic Central al PNL în 2009
5. Am fost ales Președinte PNL Timiș în 2010
6. Am fost ales Vicepreședinte la nivel național al PNL în 2012
7. Am fost ales Primar al Timișoarei în 2012, din postura de locomotivă USL, şi nu din cea de remorcă (sau… „păpuşă gonflabilă” USL, ca să-l citez pe un „aliat”  ), atâta vreme cât numărul voturilor obţinute de mine a fost semnificativ mai mare ca numărul voturilor USL.
Să mai adaug şi că, în perioada comunistă, n-am avut nicio funcţie politică, fiind printre extrem de puţinii universitari nemembri măcar ai Partidului Comunist?

Am lăsat modestia la o parte pt a-mi apăra față de agresiunea unor oameni de nimic ceea ce am strâns o viaţă şi la care țin enorm, ele fiind valori pe cale de dispariție în societatea românească: ONOAREA ŞI BUNA REPUTAŢIE. Pt că, dincolo de receptarea cu indiferenţă superioară a tuturor calomniilor, om fiind, simt și eu -mărturisesc-, din când în când, nevoia unor reacţii.
Atâta tot…”

8 COMENTARII

    • Domnule Robu. De vorbit si de laudat poate oricine. Ce se vede in strada cred ca e suficient. Eu stau in Balcescu. Pana sa veniti dvs. aveam un copac in fata geamului. Nu auzeam masinile de pe bulevard(care este unul dintre cele mai zgomotoase). Nu aveam praf in casa. Aveam toata ziua umbra. Acuma. E o nebunie. Zgomot de zici ca sunt pe centura. Praf. Aveam niste bancute in micutzul parc de langa statia de tramvai, sub copaci. Acuma nu mai e nimic. Toata piata este un mare gunoi. O intersescti lipsita de viata. Pentru masini, ca am si masina este o chinuiala mai mare. Ingramadeala la fel. Iar ca pieton, nu mai exista piata Balcescu. Cu deosebit respect.

  1. Are dreptate! Sunteti penibili. Toata ziua Robu-n sus, Robu-n jos. Nici o treaba nu aveti cu obiectivitatea, nici voi, nici restul. Un fel de antena3.

    Si macar de eram vreun fan de-al lui Robu, dar ajung sa il apreciez tocmai pentru ca daca il atacati toata ziua sigur face el ceva bine si va strica vreun interes voua sau tovarasilor.

  2. Si datorita tuturor acestor titluri ne priviti de sus pe noi cei care v-a votat si dupa aceea ne-ati facut penibili, exaltati, frustrati si mai stiu eu ce alte apelative? Habar n-aveti cum se conduce un oras, vreti sa va puneti in practica doar gogomanii, a-ti dat tot orasul peste cap din toate punctele de vedere, inloc sa arate orasul asta ca o floare arata ca o ruina – dar in constructie, e murdar, aglomerat – sugrumat chiar, urat mirositor, prafuit, dar ce-i lipseste chelului (pletosului)? tichie de margaritare (vopsea in par). Lasati-ne cu metrouri si alte aberatii (TIMISOARA E CONSTRUITA PE MLASTINA – lasati constructorii sa-si dea cu parearea si ascultati-le explicatiile!!!!) si redati-ne linistea orasului !!!

  3. Si uite cum interesele politice ii fac pe unii din oameni animale atacuri politice din nimic…. eu il respect pr Robu pentru toate lucrurile pe care le-o facut pentru Politehnica si da chiar destui care cunosteam lucruile pe care le facea si sprijinul real pe care l-am avut ca si studenti in el ne-o determinat sa-l numim mai in gluma mai in serios tata robu de multe ori, de multe ori respins cereri de mariri de taxe din toate partile in interesul studentilor, de multe ori o aprobat fara bani ca autocarele Politehnicii sa care studenti la evenimente nationale, internationale, vizite tehnice, de multe ori o aprobat in regim de gratuitate tot ce tinea de Politehnica pentru ca studentii sa beneficieze de ele …. dar nimeni nu apreciaza asta, ce-i drept mai bate si el campii uneori insa nu-i nimic anormal in contextul actual…. voua va trebuie politica, ura, discreditare si sunteti niste oameni tristi … va meritati soarta !

  4. pt ,
    Praf si pulbere. Fina. Mai studiaza gramatica limbii romane (nu e tarziu niciodata). Dupa care esti liber la a-ti implini visul… acela de a scrie.

  5. Lauda de sine nu miroase-a bine. I s-a urcat la cat lui „tata” Robu de cand era la Politehnica. Sinistru acest megaloman la conducerea orasului nostru. Si-a facut grupul pe facebook sa fie un fel de Monitorul Timisoarei unde isi aduce singur omagii, neluand de fapt cont de nici o parere ce nu se potriveste cu viziunea lui. Trist si revoltator in acelasi timp

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.