Comentariul „ingineresc” al primarului la suprapunerea controversată a perioadei de desfășurare a...

Comentariul „ingineresc” al primarului la suprapunerea controversată a perioadei de desfășurare a JazzTM cu cea a Festivalului de la Gărâna UPDATE Ce spune Marius Giura

0
DISTRIBUIȚI

bona la jazztm01

Reacţie surprinzătoare a edilului şef Nicolae Robu vizavi de suprapunerea datei Festivalului Jazz Tm şi a celui de Gărâna. După ce în urmă cu două zile municipalitatea anunţa că prima ediţie a Jazz Tm a dus numele Timişoarei pe buzele fanilor acestui tip de muzică din toată lumea şi că festivalul aflat abia la a doua ediţie devine un reper, astăzi edilul şef a fost întrebat de jurnalişti de ce a fost schimbată data la care a fost organizat festivalul, care în 2013 a avut loc în 5 – 7 iulie, anul acesta perioada fiind stabilită pentru 11 – 13 iulie.

Robu a explicat că data se leagă de programul artiştilor care vor participa şi că nu are nicidecum legătură cu festivalul de la Gărâna, cu care se va suprapune. Mai mult, primarul a ţinut să sublinieze că stimează foarte mult acel eveniment şi că schimbarea datei se leagă de raţiuni care nu au legătură cu vreun posibil conflict. Robu nu vede nicio problemă în alegerea noii date şi spune că “noi am anunţat primii când va avea loc festivalul, ei încă nu au anunţat o dată”.


Primarul nu a dorit să facă alte comentarii pe marginea subiectului, deşi a fost întrebat dacă nu consideră că evenimentul de la Gărâna este o tradiţie. Afirmația edilului-șef cum că primăria a „fost prima” este cel puțin ciudată, în condițiile în care Festivalul Internațional de Jazz de la Gărâna are loc, de cel puțin șase ani, în aceeași perioadă.

Vă reamintim că între organizatorii festivalului de la Gărâna şi primarul Nicolae Robu a izbucnit un adevărat conflict mediatic, anul trecut, după ce primarul a tăiat finanţarea de la bugetul local pentru eveniment, motivând că festivalul nu are loc în Timişoara. În schimb, Jazz Tm, realizarea de suflet a edilului, a primit nu mai puţin de 100. 000 de euro de la bugetul local.

UPDATE Marius Giura, organizatorul evenimentului Gărâna Jazz Festival, a purtat astăzi o discuţie cu viceprimarul Dan Diaconu, în care s-a încercat găsirea unei rezolvări amiabile a acestui „conflict“. „Festivalul Gărâna se ţine la aceeaşi dată de vreo şase, şapte ani. Am fost chemat la o discuţie cu viceprimarul Dan Diaconu, pentru a încerca să rezolvăm această suprapunere de desfăşurare a celor două festivaluri. Eu nu pot să mut data desfăşurării festivalului de la Gărâna, fiindcă am deja semnate contracte cu artişti. Am înţeles că şi organizatorii JazzTM au deja semnate contracte. Evident, pentru alţi artişti. A fost o discuţie amiabilă şi am căzut de acord că vom încerca să facem totul pentru ca melomanii amatori de jazz să se poată bucura de prestaţiile artiştilor pe care îi vom invita. Nu ştiu exact ce putem face, dar vom continua discuţiile“, ne-a declarat Marius Giura. (Zoltan Varga)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.