Roots Revival, eveniment deosebit cu şase muzicieni din şase ţări diferite

Roots Revival, eveniment deosebit cu şase muzicieni din şase ţări diferite

0
DISTRIBUIȚI

roots revival

Şase muzicieni din şase ţări ale lumii se întâlnesc în România pentru a da viaţă unui proiect inedit, în care muzica tradiţională şi jazzul se îmbină într-o armonie perfectă, turneul Roots Revival România va poposi în Timişoara, în data de 27 februarie la Sala Capitol, de la ora 19. Conceptul încearcă să înlăture toate prejudecăţile legate de muzica tradițională prin oferirea unei noi perspective – o reinterpretare vie a lumilor sonore provenite dintr-un spațiu cu origini străvechi, cel folcloric. După cum o spune și titlul, Roots Revival invită să ne redescoperim rădăcinile prin accesarea tradițiilor care ne definesc și de a ne revitaliza spiritual. Cum? Eliminând tot ce este comercial sau superficial și ajungând la esență, la valorile reale, universale.

Primul proiect Roots Revival Romania a reunit, în 2013, muzicieni din diferite țări într-o tabără de creație din Maramureș. Timp de o săptămână, artiștii au creat spectacolul care a fost prezentat la Săpânța, loc în care tradițiile autohtone încă își păstrează autenticitatea, dar și la Sala Radio din Capitală, cu un succes extraordinar.  Acum, în 2014, Roots Revival capătă o nouă dimensiune, cea a unui turneu.


Deoarece spontaneitatea, improvizația, îmbinarea tradițiilor și experiențelor artistice anterioare ale muzicienilor sunt cuvinte cheie ale proiectului, aceștia se vor întâlni la București cu o săptămână înainte de începerea seriei de concerte și vor crea spectacolul. Este vorba despre Mehdi Aminian din Iran (ney), Monica Mădaș din România (voce), Mehmet Polat din Turcia (oud), Emmanuel Hovhannisyan din Armenia (duduk), Meg Hamilton din Marea Britanie (vioară) și Ruven Ruppik din Germania (percuţie), artiști pasionați în egală măsură de tradiție și inovație, de tehnică muzicală și improvizație jazz.

Turneul Roots Revival Romania 2014 are ca teme autohtone de inspirație sonoritățile tradiționale din zona Maramureșului, ritualurile de primăvară legate de Mărțișor și muzica Mariei Tănase: “Ştiu că este o cântăreață extraordinar de apreciată aici, dar noi ne propunem să prezentăm muzica ei asa cum nu a mai fost auzită. Este de fapt un experiment în care șase muzicieni cu background-uri culturale diverse vor crea un spectacolul de la zero, care va fi cu siguranță o experiență sonoră inedită pentru public, dar și pentru fiecare dintre noi”, spune Mehdi Aminian. Biletele pentru concertul Roots Revival de la Timişoara pot fi cumpărate pe www.bilete.ro şi au preţuri cuprinse între 20 şi 50 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.