Restaurantele sârbești din Timișoara au închis ușile abia spre dimineață. În această noapte, la ora 1.00, pentru că Anul Nou pe vechi vine după ora de la Belgrad, petrecăreții s-au pupat de trei ori, ”sârbește”, au spart pahare, ca să aibă noroc în anul ce vine și li-au urat din tot sufletul ”Srecna nova godina!”
Noaptea trecută, toți cei care sărbătoresc Revelionul după calendarul iulian au marcat trecerea în 2014. La unul dintre restaurantele centrale din Timişoara a fost adus chiar un bucătar sârb pentru a pregăti bucatele, printre care „njeguski stek”, adică rulou din carne de purcel.
După ce este pregătit, se pune pe grătar şi poate fi servit cu sos de ciuperci. Nelipsit de pe masa de Revelion a fost peştele, gătit într-un mod deosebit, cu bere. Alături, pâine tăiată bucăți, preparată sârbește, cu ulei de măsline, boia, și coaptă a doua oară, câteva minute.