Șefii de la Județean trimit scrisoare la Ministerul Sănătății după acuzațiile grave...

Șefii de la Județean trimit scrisoare la Ministerul Sănătății după acuzațiile grave la adresa spitalului legate de moartea arhitectei Casei Poporului

0
DISTRIBUIȚI

anca_petrescu

Ipoteză șocantă privind moartea arhitectei Casei Poporului, formulată de medicul legist care se ocupă de acest caz. Anca Petrescu nu ar fi murit datorită rănilor suferite în urma unui accident rutier petrecut în județul Timiș în vara anului trecut, ci motivul ar fi fost un microb luat din Spitalul Județean Timișoara, unde a fost internată timp de o lună la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă. În cazul în care afirmațiile vor fi dovedite, medicii timișoreni s-ar putea alege cu dosare penale sau sancțiuni grave. Legistul Gheorghe Alexandrescu a declarat, pentru Ziarul Ring, că “în cazul “Anca Petrescu” vorbim despre o combinație între un traumatism puternic și o problemă de spital foarte gravă. Când a ajuns de la Timișoara la București, șansele ei la viață erau reduse. După accident, a fost tăiată pe mijloc, pe median, pe la buric, și acolo s-a infectat cu pioceanicul ăsta care pute îngrozitor și care se răspândește în tot corpul. (…) Practic, de la Timișoara la București, pacienta a venit o bombă cu puroi în ea”.

Legistul consideră că situația este destul de gravă în spitalul timișorean și tocmai de aceea recomandă ca acesta să intre în carantină, ca să-și curețe germenii.


Mai mult, medicul este de părere că “este o prostie să dai vina pe Spitalul de Urgență Floreasca”, unde a fost transferată de la Timișoara, pentru că “venise în fază terminală”.

Pe de altă parte, Iulius Jugănaru, managerul Spitalului Județean Timișoara, ne-a declarat că nu a văzut niciun act care să demonstreze că afirmațiile legistului Gheorghe Alexandrescu ar fi fondate. “Nu știu pe ce bază acest legist a făcut astfel de declarații. Pacienta a ajuns la noi cu politraumatism, iar medicii au reușit să îi salveze viața. După ce a stat internată o lună la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, Anca Petrescu împreună cu familia au solicitat transferul la București, pacienta era conștientă, coopera, a plecat într-o stare foarte bună de la noi”, s-a apărat Iulius Jugănaru. Totuși, directorul Spitalului Județean nu neagă că în unitatea spitalicească pe care o conduce nu ar exista infecții nosocomiale. “În toate spitalele din Europa există infecții nosocomiale, intraspitalicești, care nu pot fi oprite. Cei care nu recunosc că au astfel de infecții, înseamnă că nu sunt conștienți. Noi facem toate eforturile să ținem sub control astfel de situații”, a mai precizat Jugănaru. Conducerea celui mai mare spital din vestul țării se pregătește să formuleze un punct de vedere Ministerului Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.