Situație incredibilă la o școală din Timișoara: bibliotecară pe post de învățătoare,...

Situație incredibilă la o școală din Timișoara: bibliotecară pe post de învățătoare, bani de la părinți pentru bănci și table. Declarațiile halucinante ale inspectorului școlar Petroman

31
DISTRIBUIȚI

scoala_generala_nr_25_din_timisoara_2_large

Părinții copiilor care învață la Școala Generală Nr. 25 din Timișoara au trecut prin momente incredibile, anul trecut, imediat după ce și-au înscris odraslele în clasa I. Învățătoarea le-a recomandat încă din prima zi să cumpere bănci, scaune și dulăpioare noi. Mai mult, părinții au fost nevoiți ca întreg semestrul al doilea să facă pe dascălii alături de bibliotecară și i-au învățat pe micuți să scrie și să citească în locul cadrului didactic, care a intrat în concediu de maternitate.

Situația revoltătoare ne-a fost povestită de mama unui băiețel înscris în clasa a II-a D la Școala Generală Nr. 25. Lucia Drăgoi povestește că părinții celor 21 de copii înscriși în clasa I anul trecut li s-a recomandat de către învățătoare să cumpere mobilier nou în sala de clasă, dacă nu doresc ca prichindeii să nu aibă pe ce să învețe. Asta deși, teoretic, fiecare clasă ar trebui să aibă propriul mobilier, cumpărat din bani de la Ministerul Educației.  “Este un sistem de învățământ mizerabil. Ni s-a spus că mobilierul existent va fi luat de cei care au terminat clasa a IV-a, pentru că ei l-au achiziționat, și nu am avut ce face, a trebuit să cumpărăm. După ce fiecare părinte a dat anul trecut în jur de 150 de lei pentru cumpărarea mobilierului, anul acesta, copiii au fost mutați în altă clasă și nu ni s-a dat voie să mutăm și băncile și scaunele cumpărate. Clasa aceasta are mobilier vechi, dar niciun părinte nu se gândește să mai dea încă o dată bani pe bănci și scaune. Trei părinți nemulțumiți și-au transferat copiii la alte școli”, povestește mama băiatului înscris în clasa a II-a la Școala Generală Nr. 25.

Părinți pe post de dascăli în locul învățătoarei

Femeia mai spune că din al doilea semestru, învățătoarea a intrat în concediu de maternitate, iar Inspectoratul Școlar Timiș nu a mai repartizat alt dascăl care să-i învețe pe micuți să scrie și să citească. Astfel, tot semestrul, bibliotecara a fost cea care le-a predat prichindeilor, iar părinții au stabilit să vină pe rând la școală și să o sprijine la ore. “Actuala învățătoare i-a adus la nivelul la care trebuie pe copii, ei practic nu au fost nici la nivelul clasei zero, după ce au terminat clasa I, pentru că nu a avut cine să-i pregătească”, explică Lucia Drăgoi.

Mama băiatului de opt ani ne spune că în Școala Generală Nr. 25 părinții dau bani pentru aproape orice, începând de la cretă și terminând cu mop, mătură sau săpun. Chiar la deschiderea anului școlar, conducerea unității de învățământ le-a sugerat părinților că trebuie să sprijine școala pentru că primăria nu le oferă bani suficienți pentru a acoperi toate cheltuielile. “Învățătoarea care este acum a cumpărat din buzunarul ei cretă pentru că știe că nu are voie să le ceară părinților, dar copiii ne-au spus și atunci cumpărăm noi pe rând. De unde să aibă învățătoarea atâția bani să tot cumpere”, mai precizează Lucia Drăgoi.

IMG_2329

Și alți părinți ai unor copii care învață la această școală recunosc că au dat bani pentru achiziționarea consumabilelor.


Dan Chioriu este tatăl unui băiețel înscris în clasa I, care a avut norocul să nu fie nevoit să cumpere mobilier. Totuși, acesta a confirmat că bani s-au strâns, la propunerea profesorilor, pentru achiziționarea unei table noi, clasa a fost zugrăvită pe banii părinților, plus că lunar se strânge o sumă de bani, e drept, mică, pentru cumpărarea de hârtie igienică, mătură, mop sau săpun. “Într-o zi s-a stricat clanța de la ușă și nimeni n-a venit s-o repare, tot noi, părinții, am pus bani”, explică Dan Chioriu.

Aurelia Tîrziu, bunica unui alt băiat, elev în clasa a VII-a, ne-a semnalat o situație incredibilă. “Într-o zi, unui elev i s-a făcut rău în clasă și a vomitat, dar pur și simplu nu avea nimeni cu ce să șteargă pentru că părinții nu au știut că trebuie să cumpere mop și detergenți. Când am venit să-l iau pe nepot de la școală era palid la față, la fel și ceilalți colegi, și atunci am mers și am cumpărat din banii mei ce trebuia și am făcut curățenie”, povestește timișoreanca.

Cum se apără conducerea Școlii Generale Nr. 25

George Stăncună, directorul Școlii Generale Nr. 25 din Timișoara, se apără spunând că nu el a condus unitatea de învățământ în anul școlar precedent, iar vechea directoare a ieșit la pensie. Totuși, acesta recunoaște că micuții au fost mutați din clasa pe care au amenajat-o anul trecut într-una mai mică, pentru că erau prea puțini înscriși. “Diana Ozon, învățătoarea care a predat anul trecut la clasa I D mi-a spus că părinții au cumpărat doar dulăpioare, care au fost mutate în noua clasă, bănci și scaune erau în sală. Banii au fost strânși de părinți”, ne-a explicat George Stăncună. În ceea ce privește orele predate micuților de bibliotecară, directorul școlii spune că este posibil să se fi întâmplat acest lucru, însă cel mult câte o săptămână, când învățătoarea prichindeilor și-ar fi luat concediu medical. Directorul Școlii Generale Nr. 25 ne-a mai precizat că, astăzi, va avea loc o ședință cu toți dascălii, în care li se va cere să nu ceară bani de la părinți.

Ce spune inspectorul școlar general Cornel Petroman

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș se bat cu cărămida în piept că în județul nostru nu există profesor care să le fi impus părinților să strângă bani pentru modernizarea clasei sau cadouri. Mai mult, Cornel Petroman, inspectorul școlar general, se lăuda săptămâna trecută că părinții colectează bani din propria inițiativă, sume care merg doar pentru “mici cheltuieli”. Aceste declarații au venit după ce o învățătoare din București a fost reclamată de un părinte pentru că cerea bani de cadouri pentru personalul din școală.

Cornel Petroman habar n-are ce se petrece la Școala Generală Nr. 25, dar va solicita mai multe informații și a dorit să facă, totuși, câteva precizări cel puțin ciudate. “Părinții nu au cum să cumpere bănci și scaune în sălile de clasă pentru că mobilierul e achiziționat de Ministerul Educației. Totuși, dacă sunt astfel de cazuri, probabil că părinții au venit cu propunerea și nu au cum să ia acasă un mobilier pe care l-au cumpărat pentru școală”, a explicat inspectorul școlar general al județului Timiș. Întrebat dacă părinții pot cumpăra mobilier nou, dacă cel existent în sălile de clasă este vechi, Cornel Petroman a spus că “eu nu știu să fie săli de clasă care au mobilier vechi, uzat”.

31 COMENTARII

 1. La liceul „IRIS”, d-na director adjunct, SIMONA VALCAN, sub protectia PSD (prietena buna si colega cu sotia unui consilier judetean), isi bata joc de copii cu handicap, dand dovada de un caracter infect si de o lacomie jenanta. Punand mai presus de obligatii (morale si legale) propriul ei interes, a preluat de la alti angajati atributiile (orele) de logopedie si altele, pe care nu le practica, astfel incat copii cu handicap au ajuns sa stea ore in sir singuri in clasa, in timp ce directoarea face pe paznicul, stand toata ziua cu ochii in monitoare si supraveghind cantina. Pentru asta ii trimitem la scoala ? Sa stea singuri in clasa ? Domnule inspector Petroman, dispuneti va rog o ancheta, pentru ca mizeria USL-ista a depasit orice limita ! Politizam pana si orele celor cu handicap ?
  Suntem atat de lacomi si nesimtiti incat sacrificam drepturile handicapatilor pentru cativa lei blestemati ? Nu va este rusine doamna ? Chiar atat de jos va puteti cobora moral ?

 2. Serios? Numai in generala 25 se cer bani pentru „necesitati”? Peste tot de cer. Am absolvit aceasta generala si nu mi s-au cerut niciodata bani pentru mobilier. Pentru alte necesitati mai minore adunam fondul clasei, dar nu ni s-a impus niciodata sa platim sume exorbitante, pe cand in liceu, si nu vreau sa dau nume, dar este unul dintre cele prestigioase in Timisoara, ni s-au cerut bani pentru raschetat parchetul, pentru vopsit toata clasa, pantru catedra, pentru scaun la catedra, pentru tabla… etc. Haideti sa nu fim fara lipsa de bun simt si sa recunoastem ca desi Inspectoratul se lauda ca aproba bani, scolile nu sunt niciodata dotate cum ar trebui. Banii doar ministerul si conducerea scolilor stiu!

 3. Ma aflu in cunostinta de cauza si tin sa va spun ca situatia nu este deloc asa cum a descris stimabila doamna Dragoi. Profesorii nu au cerut niciodata bani de la parinti. Intr-adevar se strang bani, ca in orice alta scoala, dar numai la cererea parintilor. Profesorii nu au nicio legatura cu stransul banilor. Bani pentru mop si matura? Nu se intampla asa ceva, exista personal responsabil cu curatenia, carora li se asigura tot echipamentul de care au nevoie. Doamna Tirziu spune ca a fost nevoie sa cumpere ea mop si detergenti sa curete dupa nepotul ei. A facut asta pentru ca i-a fost rusine sa cheme personalul responsabil cu curatenia, nu pentru ca nu ar fi fost personal sau ca nu ar fi fost echipat cu mop si detergent. Revenind la doamna Dragoi si la copilasul ei din clasa a 2a. Anul trecut, in clasa I, parintii au strans bani ca cumpere un dulapior in care copii sa-si tina plastilina si acuarelele(pentru ca nu e comod sa le plimbe in fiecare zi acasa). Dulapiorul acela este singura modificare aduca clasei respective, restul fiind asa inca de promotia trecuta. Fiind 18 copii in clasa, anul acesta au fost mutati din sala respectiva intr-o sala mai mica, pentru a face loc unei clase cu 28 de copii. In mod natural, dulapiorul a fost si el mutat in noua clasa. Domnul Chioriu fabuleaza, nu a dat un singur leu pentru clanta stricata. Clanta respectiva a fost cumparata de invatatoare, din banii ei, fara sa pretinda vreun banut de la parinti.

 4. La ciclul primar de la Shakespeare invatatoarea AURA SEITAN impreuna cu directoarea ii obliga pe parinti sa isi duca copii la after schoolul lor si se da cam 100 de euro anual de copil,s-a cumparat plasma,aer conditionat,mobilier,paza,
  Domnule dragos bota faceti va rog o ancheta jurnalistica.

  • Si e mult 100 euro pe an?
   Daca vrei totusi o educatie de calitate pentru copilul tau pe care statul roman nu ti-o ofera.
   Am avut copii la scoala 6, la Loga, la Banatean si am platit renovari si mobilier si parchet si alte fonduri care s-au stbilit de parinti ca sunt necesare pentru confortul copiilor.

 5. Si la Scoala nr. 19 din Timisoara, noi parintii, am dotat sala in clasa I cu table ecologice, mobilier, zaluzele, zugravit, iar in clasa a V-a am platit 1600 lei zugravitul clasei, iar toate consumabilele pentru clasa se platesc din banii parintilor, care isi permit sa plateasca! Acceptam aceasta situatie pentru binele copiiilor nostri, dar nu se stie pana cand ne vom permite! Primaria ar trebui sa aloce fonduri suficiente pentru scoli, nu sa distribuie banii in diverse proiecte care nu folosesc majoritatii contribuabililor din Timisoara (ex. fonduri locale si judetene alocate pentru Catedrala Mantuirii Neamului din Bucuresti).

 6. Am fost cu doamna’ profesoara anul trecut , in clasa a IV-a si , lafel si ea a fost nevoita sa stea cu micutii. Dansa , cea care a intrat in concediu de maternitate ne-a fost profesoara in clasa I iar dupa aceea ghiciti ce.. Concediu de maternitate ..

 7. Mda…nu știu de ce sunt indignati unii. Din păcate, indiferent cu care părinte vorbești, indiferent la ce școala e copilul sau, răspunsul va fi același :(( nu exista clasa care sa nu adune bani. Si nu din cauza ca invatatorii ne cer bani, invatatorii ne zic de ce nu dispune clasa si adunam noi parintii, si tot noi cumpărăm tot ce trebuie numai sa le fie bine la micuți. Si totul de binevoie si nesiliti de nimeni, cel puțin teoretic. Dar este revoltator sa se ” bată cu caramida in piept” cei de la Inspectorat, măcar sa aibă bunul simt sa nu comenteze nimic.

 8. Situatia din invatamant este foarte grava, cumpararea unei crete sau a unei clante sunt nimicuri. Cand fiul meu a inceput clasa 0 am fost nevoiti sa cumaparam un video proiector, un xerox, calculator cu care sa se poata face proiectiile ca sa nu mai vorbim ca se plateste si paza scolii, si din cate am intele de la alti parinti este o prectica comuna in scolile din Timisoara. Imaginati-va doar cat casiga acel paznica daca este platit cu 4 lei x 28 copii x 16 clase (cate 2 serii pe an) si cheltuielile pot fi enumerate, invatatoare care au primit cadou masini de spalat, mobile, etc. Avand in vedere ca nu am auzit ca parintii de la scolile de la sate, comune sa aibe asemenea pretentii aberante, consider ca invatamantul se poate face si fara el. Daca chiar au nevoie, sa le ceara de la Inspectorat/Minister si nu de la parintii care au niste amarate de salarii sa care atunci cand merg la sedinta cu parintii, fara sa lase frumusica suma de 100 nu pleaca. Probabil voi fi contrazisa de un Invatator/Profesor cum ca asa ceva nu exista, insa la fata locului acele echipamente sa gasesc si bineinteles au fost ”donate” de parinti pentru ca ”asa au vrut” (sub atenta indrumare a invatatoarei si pentru ca nicunul nu a comentat ca tot copilu’ are apoi de tras)

 9. Tot la gen. 25 Timisoara .Cum va explicati ca la clasa a I- a A invatatoarea de anul trecu care este o profesionista in tainele invatamantului a fost inlocuita de o doamna care nu vorbeste corect romaneste educa copii si ii invata limba romana , desi acestia ar trebui sa porneasca cu dreptul ei au un dascal care provine de la o gradinita , oare a cui pila este si daca se poate sa fie verificata macar la Limba si Literatura Romana

 10. Domnul Petroman,cu siguranță, știe ce se întâmpla in scoli dar,este frumos sa spună ca nu știe…sa înceapă sa viziteze toaletele de la Scoala 25 si alte scoli si sa vadă ce infecte sunt…

 11. faceti toti pe moralisti? sint scoli care nu au creta ce sa vorbim de mobilier ,clar parinti trebuie sa ajute scoala …pentru copiii lor ,maturile sint aruncate pe geam scaunele rupte bancile mazgalite usile rupte wc distruse …de catre cine? mai bine vorbim de educatia de acasa care lasa de dorit .Fiti corecti …sau nici voi nu stiti ca vamesii doctorii politaii functionari iau spaga …mai vorbim Dara sa avem cu cine

 12. sinteti nebuni inspectoratul cumpara jaluzele table ecologice etc sc25 are teren de sport renovat in 1981 de atunci nimic laboratorul de fizica banca a doua la perete am scris
  o eu in 1983 e tot acolo despre ce vorbim. Mai vorbim. Sa va mearga bine.

 13. D-na Simona Valcan, PROFESOR la Liceul Teoretic IRIS, incepand cu data de 1 septembrie 2013 nu mai este director adjunct al liceului. Preda stiintele exacte, nu are niciun fel de legatura cu logopedia… Noua dir. adj. are alt nume….Inainte de a ponegri un om care a ridicat scoala si nu a fost INREGIMENTATA politic niciodata, informati-va, va rog !!!

 14. In comentariul de ieri, vizand liceul „IRIS”, deliberat am strecurat o eroare, privind numele directoarei care „suplineste” fictiv orele unor cadre didactice cu adevarat profesioniste. Pentru ca urmare a comentariilor de pe usi a disparut numele profesorilor si directorilor – de ce, daca au constiinta impacata ? -, va fac cunoscut numele directoarei adjuncte. Este vorba despre doamna LAZSADI ILEANA, care, asa cum am precizat ieri, a acces in functie cu sprijinul unui consilier judetean PSD, fost procuror. Voi monitoriza, in continuare, activitatea acestei „specialiste” USL, pentru ca nu este firesc si moral ca niste copii total nevinovati sa suporte experiente politice si capricii personale. Dupa monitorizare voi sesiza Inspectoratul scolar si, daca vor fi elemente, chiar Parchetul pentru abuz in serviciu.

  • Mare necaz mi-ai facut ….domnule parinte!!! Iti scriu acum, dupa cativa ani, ca totul a picat in spatele meu si mi-a fost verificat si computerul pe care il folosesc la scoala, chiar daca nu am fost eu persoana care am scris despre conducerea scolii. Eu cred ca esti de sex feminin si ai pus pe un altul sa scrie in locul tau, temandu-te sa nu ai parte de reversul medaliei!!!

 15. Ma alatur si eu acelui tatic facand urmatoarea afirmatie: da stimate domn aveti perfecta dreptate este ingrijorator ce se intampla la clasa 1 A tinandu-se seama de interesul superior al copiilor , la aceasta clasa invatatoarele se schimba ca ciorapii.este inadmisibil ca invatatoarea de anul trecut de la clasa pregatitoare A care este foarte bine pregatita si cu experienta, care a mai predat la clasa 1, care anul trecut a primit continuitate sa fie trimisa la sat sa predea tot la clasa 1 iar in locul acesteia sa vina o doamna noua, fara experienta, de 1 an in invatamant care a predat pana acum doar la gradinita, va dati seama, doar pentru ca a sustinut un examen concurs si se pare ca ar fi luat o nota mai mare, insa adevarul este cu totul altul, aceasta are pile, este pila doamnei ozana adjuncta si pila uneia dintre secretarele scolii se pare, exista deci interese ascunse pt ca la noi in tara totul merge numai pe pile, bani, cunostinte, relatii, experienta se pare ca nu mai primeaza iar creierul nu mai conteaza nici atat.nu am nimic nici cu invatatoarea de anul trecut si nici cu cea de anul acesta, nu ma intereseaza ca este unguroaica, si ungurii sunt oameni, putea fi din kuweit, ma intereseaza ca nu are experienta deloc si ca este pila, nota si absolut totul este o musamalizare, parintii sunt nemultumiti, iar mai grav este ca in fiecare an se schimba invatatoarea.Si pe vremea mea era institutia definitivatului, a suplinitoarelor dar invatatorul era acelasi pana la terminarea ciclului primar, schimbarea invatatorului distruge copiii, le creaza o stare de confuzie, abia s-au obisnuit cu trecerea de la gradinita la scoala, iar acum sa se mai obisnuiasca in fiecare an tot cu alta invatatoare an de an este groaznic.Mai grav este faptul ca nemultumirea parintilor provoaca teama in randul acestora desi sunt adulti pentru a nu fi atinsi cu nota de invatatoare copiii acestora, pentru a nu fi denigrati in fata celorlalti colegi de clasa sau mai mult pentru a nu scoate castanele din foc cu mana lor, chiar daca pe la colturile gardului scolii discuta si isi arata nemultumirea fata de modul de predare de la clasa.Traim intr-o societate in care desi sustinem ca suntem liberi totusi suntem constransi si nu ne exprimam in mod liber de teama mai rau ca pe vremea comunismului.Referitor la curatenia in clase, in baile scolii este foarte grav faptul ca nu se stie ca de fapt sunt 3 femei de servici in toata scoala si robotesc zilnic insa in zadar, scoala nici macar nu este racordata la apa calda, deci ce mai vrem noi este deja SF, iar directorul este pe post de marioneta pentru ca se pare ca toate deciziile le ia doamna ozana adjuncta, deci asta este, alta chestie interesanta.Mobilierul claselor din scoala este relativ nou, va rog domnule Petroman sa faceti o vizita in clasa 1 A sa vedeti cum arata bancile, exista scaune rupte, descleiate si sunt si foarte inalte pentru copilasi, total neadecvate pentru clasa 1 incat ca sa ajunga copiii la banci le-am cumparat perinite cu burete gros la sezutul scaunelor.Va rog luati masuri, faceti sondaje si eventual cereti chiar pareri in scris dar anonime pentru ca oamenilor le este teama sa spuna ce au pe suflet.

 16. mîț ești o cretină,trăiești în alt stat,iar petroman un idiot notoriu,auzi:“Părinții nu au cum să cumpere bănci și scaune în sălile de clasă pentru că mobilierul e achiziționat de Ministerul Educației. Totuși, dacă sunt astfel de cazuri, probabil că părinții au venit cu propunerea”.În toată România se impune,dacă nu te supui copilul tău va fi pus pe lista neagră,tâmpiților!!!

 17. ptr. shakespeare: sa mori tu ? ai curaj sa faci o plangere oficiala ,sau esti un tutar folosit?…dupa cum scrii(amestecat si fara ,,linie”)se pare ca esti un lacheu turnator..care….

 18. De ce nu intrebati de fosta directoare, care ne-a cheltuit banii cum a vrut ea? a luat 10 milioane din fondul de la parinti ca sa mearga in Africa de sud!!!! si cica a platit facturi de utilitati din banii nostri când toata lumea stie ca le plateste primaria!! daca tot scormoniti, face-ti-o ca lumea, acolo unde exista motive.

 19. De ce nu intrebati ce a facut fosta directoare, Burcea, cu banii nostri? a luat 10 milioane din fondul de parinti ca sa plece in Africa! cica a platit facturi de incalzire, curent din fondul scolii când stie toata lumea ca se platesc de la primarie. daca tot scormoniti, face-ti-o unde aveti ce

 20. Ma bucur ca nu sunt singur in lumea aceasta !
  (parinte satul de pile)
  Noi ne agitam desi ceilalti parinti sigur nemultumiti de situatia clasei I A gen. 25 nu spun nimic sau ramane doar la faza de barfa in fata scolii . Daca tinem la viitorul copiilor nostrii am putea face mai multi mai mult sa imbunatatim situatia sugerez si carcotasilor sa se afilieze acestui coment si poate se ia atitudine la problema noastra de cei care au si clisa si cutitul in mana .(inspectorat)……….

 21. Domnule Petroman, verificati cum face d-l Stancuna excursii cu elevii scolii la casa sa de la Garana, fara acte, fara aprobare, fara nimic legal, poate se numeste cumva si evaziune fiscala….

 22. Stimati parinti de la clasa I A, ce competente aveti sa evaluati un cadru didactic calificat care inteleg ca a trecut print-o titularizare nationala, sustinuta in limba romana, inclusiv la Limba si literatura romana. Aruncati cu noroi in omul care se straduieste sa faca OAMENI din copiii dumneavoastra. Oare nu vedeti doar gunoiul din ochiul altuia? As vrea sa cred ca astfel de parinti nu sunt reprezentativi pentru scoala 25. Cred ca doamna invatatoare nu va mai dori sa continuie anul viitor la o astfel de clasa, cu astfel de parinti iar fosta nu va fi in stare sa obtina o nota suficient de mare pentru o scoala din oras. Si va veni probabil tot un cadru didactic de care veti fi nemultumiti. Nu stiu ce invatatoare si-ar dori un astfel de colectiv de parinti.

  • titularizarea nationala nu valoreaza nici cat o flegma, poti sa te bati singur pe umar cat vrei in ceea ce priveste diplome, examene, etc, daca esti o jigodie… jigodie esti!

 23. Stancuna face excursile moca se plateste doar transportul si minicarea pe care o iau copii. Va e ciuda pe el e cel mai tare prof. Are breptate cel ce va face idioti. Stancuna ar trebui sa va…..f.ta..pe toti care nu va faceti treaba in scoala dar e prea bun …si e luat de prost . Copii iubesc citiva profesori care i si fac treaba sint si faini ca oameni restu…..Se stiu Ele viperele …haideti sa le dam numele… cu litera mica ….burcea. …milici…..hai toti scrietiprofi. naspa.

 24. Raspuns stimabilului „tot un parinte” : Este adevarat ca nu se discuta gusturile cu atat mai mult preferintele , ba mai mult sunt ferm in a sustine o afirmatie , aceea ca hotului de hot ii e frica.Daca dvs sustineti ca eu nu stiu sa evaluez un cadru didactic inseamna ca habar nu aveti despre cum se preda la clasa 1 a, REPET nu ma intereseaza ce examen a sustinut insa cu siguranta nu unul de definitivat ci unul de ocupare a unui post pe perioada determinata cred si pe pile, nota este intentionat data mai mare decat a altei invatatoare.Este clar ca este vorba despre o incapatanare si o razbunare in cuvintele dvs ca nici pe doamna de anul trecut nu o aduceti inapoi si ca nici aceasta nu va mai ramane, foarte bine, sa mearga de unde a venit, adica la gradinita.Eu va spun ca nu este bine pt copii sa se schimbe invatatoarea an de an si dvs imi spuneti ca le tot schimbati , este clar ca nu sunteti parinte ci o persoana din interiorul scolii.Dvs va contraziceti in afirmatii, pai sustineti ca eu nu am competenta de a evalua un cadru didactic, dar dvs aveti competenta de a afirma ca doamna invatatoare de anul trecut nu este in stare sa ia o nota mare, pai ati evaluat-o dvs personal, sa fim seriosi, sa gandim cu maturitate si sa dam dovada ca avem coloana vertebrala, distinsa persoana. Scopul meu aici este sa se faca lumina, nu sa intru in polemici cu dvs sau ar trebui sa moara vreo 2 persoane cel putin ca sa se intample ceva si in scoala 25 ca si in tara facand o paralela cu tragedia aviatica.Unele cadre didactice nu au ce cauta in scoala 25 si cu atat mai putin la catedra sa ne invete copiii dupa cum sustineti dvs, sa ne faca copiii oameni si o sa va relatez cazul intamplat in dimineata aceasta exact cand s-a sunat la ora 8 fix , un tatic imbracat in tinuta militara-camuflaj iesea din scoala, timp in care o doamna invatatoare-profesoara, nu stiu functia era oricum azi de serviciu pe scoala , avea o haina neagra si un par lung saten-ciocolatiu, vopsit, care ii reprosa domnului ca de ce a intrat in scoala si ca daca a citit afisul de pe poarta scolii ca nu are voie sa intre in unitate, la care acel tatic i-a raspuns frumos ca da, a citit acel afis, ca zilnic il vede, iar dupa ce a facut cativa pasi , cand aproape a ajuns la gardul scolii, la portita de fier, acel cadru didactic a avut obraznicia sa il faca pe tatic nesimtit.Pai ma intreb eu oare ce exemplu este pentru elevi aceasta doamna, ce fel de cadru didactic este si daca pe un parinte l-a facut nesimtit cu siguranta la clasa copiii sunt albie de porci facuti de domnia sa dupa parerea mea .Deci revenind la discutia anterioara stimate parinte degeaba ai nota mare daca nu stii sa te comporti, daca nu ai auzit de etica profesionala, iar in raftul bibliotecii personale nu exista codul deontologic si cel al bunelor maniere, poti sa ai numai 10 ca Nadia Comaneci ca esti sub nivelul normalitatii.Sper ca efortul meu de a tot scrie si rescrie sa fie vazut de domnul stancuna, doamna ozana si cel mai important de catre domnul petroman.Va garantez ca nu vom sta cu mainile in san!

 25. Sunt de acord cu parintii de mai sus: „tatic”, „parinte satul de pile”, respectiv cu parerile acestora.Va rog domnule Petroman nu ascundeti realitatea ca ajungeti si dvs ca domnul Stroe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.