Sprijin din partea comunității pentru copiii născuți prea devreme: un ventilator de...

Sprijin din partea comunității pentru copiii născuți prea devreme: un ventilator de 18.000 de euro, al doilea uter pentru micuții care au doar câteva sute de grame FOTO

0
DISTRIBUIȚI

IMG_2347

Medicii care lucrează la Maternitatea “Bega” din cadrul Spitalului Județean Timișoara trag un semnal de alarmă. Tot mai mulți bebeluși vin pe lume mult prea devreme, iar aparatele pe care le au în dotare sunt insuficiente pentru a-i menține în viață în primele luni. Și cum bani de la Ministerul Sănătății nu prea vin pentru dotarea maternității, anul trecut medicii au inițiat o amplă campanie prin care cereau sprijinul comunității pentru achiziționarea de ventilatoare care să-i mențină în viață pe bebeluși. Reprezentanții unei firme cunoscute din Timișoara, din domeniul automotive, au fost sensibilizați de poveștile bebelușilor prematuri, care duc o luptă grea să trăiască, și au donat, în această lună, Maternității “Bega” un ventilator de 18.000 de euro, prin intermediul Clubului Lions Timișoara și Lions Club “Iris”.

Ilie Constantin, șeful Clinicii de Neonatologie din Maternitatea “Bega”, a explicat, astăzi, că acest ventilator va fi folosit pentru o categorie de nou-născuți extrem de vulnerabilă, cea a prematurilor extremi care pot cântări la naștere doar câteva sute de grame. “Fără acest aparat, nu ar putea supraviețui pentru că nu au cum să respire singuri. Avem un număr insuficient de aparate de ventilat pentru numărul mare de prematuri. Acest aparat reprezintă un ajutor extraordinar, ne permite să le oferim o șansă la viață în plus”, a precizat, extrem de emoționat, Ilie Constantin.


Potrivit statisticilor, numărul bebelușilor care vin pe lume prea devreme a crescut foarte mult în ultimii ani. Dacă acum câțiva ani se înregistrau câteva zeci, acum numărul nașterilor premature a ajuns la peste 200 pe an.

Doru Anastasiu, șeful Secției de Obstetrică–Ginecologie, a ținut să precizeze că datorită echipamentelor performante, dar și a medicilor care dau dovadă de mult profesionalism, nouă din zece bebeluși născuți prea devreme sunt salvați. “Cu sprijinul comunității s-au umanizat condițiile din maternitate. Acum câțiva ani, mureau nouă din zece copii născuți prematur, dar statisticile s-au inversat. Am salvat chiar și copiii de 500 de grame și cred că vor crește și mai multe rezultatele. Ventilatoarele reprezintă al doilea uter pentru bebeluși pentru că-i ajută să supraviețuiască după șocul pe care-l suferă la naștere, deoarece vin pe lume prea devreme”, a povestit medicul timișorean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.