Tineri de pe patru continente au venit la Timișoara să le predea...

Tineri de pe patru continente au venit la Timișoara să le predea elevilor. Cum s-au adaptat obiceiurilor locale

0
DISTRIBUIȚI

grow3

Elevii de clasele a IX-a și a X-a care învață la liceele de prestigiu din Timișoara vor avea parte, timp de șase săptămâni, de ore speciale. Profesori le vor fi tineri veniți din țări precum Indonezia, Brazilia, China, India, Costa Rica sau Pakistan, care le vor împărtăși copiilor din obiceiurile și tradițiile țărilor din care provin, și nu numai, în cadrul unor ateliere de lucru.

Astfel, liceenii vor putea afla mai multe despre arta origami, cum a apărut samba, povești cu samurai sau care sunt mâncărurile tradiționale în Costa Rica. În același timp, trainerii internaționali vor admira și frumusețile țării noastre și se vor delecta cu sarmale sau cozonac.

„Prin acest program dorim ca elevii să interacționeze cu oameni – model și facilităm accesul la informații și oportunități inovative de educație.


Cele șase săptămâni de activități interactive vor fi pline de experiențe de învățare utile, atât în cadrul liceului, cât și ulterior, în viață”, transmit organizatorii programului „Grow”.

Atelierele de lucru se desfășoară într-o atmosferă prietenoasă pregătită de trainerii internaționali veniți în orașul de pe Bega. Aceștia s-au pregătit, timp de o săptămână, în cadrul unui curs în domeniul educațional ce a fost organizat, în această lună, la Predeal.

Acțiunea se desfășoară în cadrul celui mai mare program național de educație non-formală, „Grow”, ce și-a deschis porțile în 16 orașe din România la sfârșitul acestei luni. Printre școlile din Timișoara înscrise în program se numără Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Colegiul Național Bănățean, Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” sau Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”. Programul este dezvoltat de Școala de Valori în parteneriat cu AIESEC și este susținut de Ministerul Educației Naționale.

grow5

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.