Tragedie aviatică în Munții Apuseni: pilotul Adrian Iovan și o studentă la...

Tragedie aviatică în Munții Apuseni: pilotul Adrian Iovan și o studentă la Medicină au murit după ce avionul care mergeau la o intervenție medicală s-a prăbușit. Cât de greu au fost găsite victimele

0
DISTRIBUIȚI

accident_apuseni_adevarul.ro

Adrian Iovan, care pilota avionul aterizat forţat în Munţii Apuseni, este persoana decedată în accidentul aviatic, au declarat, pentru Mediafax, surse din MAI. O studentă rănită grav în accident a încetat din viaţă, în ciuda intervenţiei echipei de prim ajutor care i-a făcut manevre de resuscitare, au declarat surse medicale. Toţi răniţii au fost aduşi la UPU 1 Cluj. Toate cele şapte persoane din avionul care a aterizat forţat au fost găsite de un pădurar. Trupul lui Adrian Iovan a rămas blocat în epava avionului până în această dimineață, până când a fost ridicat de medici, potrivit Digi24.

Dan Mircea Petrescu, din cadrul Salvamont Bihor, declara că pilotul este mort şi că avionul „este făcut praf”. „O persoană a fost dusă pe braţe la un drum, iar ceilalţi cinci răniţi au venit pe picioarele lor, însă niciunul nu este bine.


Vă daţi seama că este un avion care a căzut. Avionul este făcut praf”, a spus Petrescu. Pilotul Adrian Iovan avea o experienţă de peste 16.000 de ore de zbor şi licenţele în termen de valabilitate, potrivit Ministerului Transporturilor. Iovan avea 55 de ani şi o carieră de aproape 40 de ani ca pilot la Tarom şi BlueAir. După pensionare, el le preda studenţilor din anii terminali ai Şcolii de Piloţi şi pilota avioane de mici dimensiuni.

Avionul s-a prăbușit aseară, însă echipele de salvare au căutat locul accidentului mai bine de cinci ore.  Avionul a fost găsit cu ajutorul pădurarilor, care au tras focuri de armă astfel încât să fie auziţi de răniţi, iar aceştia să îi ghideze, după apropierea la care se auzeau sunetele împuşcăturile, spre locul unde se aflau. Zona în care s-au deplasat salvamontiști din Cluj, Sibiu și Bihor este greu accesibilă şi nu se putea ajunge cu maşina, pentru că terenul este îngheţat. Echipele de intervenţie trimise unde a aterizat forţat avionul cu medici care zbura de la Bucureşti la Oradea au găsit cu mare greutate locul unde se afla epava, care a fost localizată aproximativ într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri.

Secretarul comunei Horea, Cornel Olar, a declarat că pentru găsirea răniţilor au fost mobilizaţi peste 300 de localnici din comuna Horea, în special pădurari şi oameni care cunosc pădurile din zonă. El a explicat că a păstrat legătura telefonic cu răniţii, iar pădurarii au tras focuri de armă astfel încât să fie auziţi de aceştia şi ghidaţi, după apropierea sunetului, în zona în care se află avionul. Echipajul medical aflat la bordul aeronavei mergea de la București la Oradea pentru o intervenţie de prelevare de organe.

Foto: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.