Urmărire cu focuri de armă: un tânăr de 19 ani a încercat...

Urmărire cu focuri de armă: un tânăr de 19 ani a încercat să evite șmecherește un control al polițiștilor de frontieră. Vezi de ce

2
DISTRIBUIȚI

pistol 2

Poliţiştii de frontieră de la Cruceni, județul Timis, au fost nevoiţi să folosească arma pentru a reţine un bărbat care conducea un autovehicul neînmatriculat şi cu numere false, fără a avea permis de conducere. Tânărul, în vârstă de 19 ani, nu s-a supus semnalelor de oprire şi somaţiilor poliţiştilor de frontieră şi, mai mult, a acroşat intenţionat maşina oamenilor legii atunci când autoturismul său a fost blocat.

Șoferul a fost observat ieri după-amiază, în apropierea frontierei, pe DN 59 B, la intrarea în localitatea Uivar.


Se afla la volanul unui ARO și a întors brusc la vederea echipajului poliţiştilor de frontieră, încercând probabil să evite un eventual control. ”Poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea autoturismului, folosindu-se semnalele acustico-luminoase din dotarea autospecialei de serviciu. Şoferul a ignorat toate semnalele poliţiştilor şi în momentul în care autoturismul său a fost blocat de autospeciala poliţiştiilor de frontieră, a acroşat intenţionat maşina oamenilor legii, avariind uşor partea dreaptă spate. După impact, autovehiculul „ARO” şi-a schimbat direcţia de deplasare, a intrat pe câmp şi, după aproximativ 500 de metri, şoferul a coborât şi a început să fugă spre localitate. Lucrătorii noştri au trecut la urmărirea acestuia pe jos, efectuându-se somaţiile de voce legale, însă bărbatul nu s-a supus nici de această dată. Drept urmare, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase, conform prevederilor legale, două focuri de armă în plan vertical. Bărbatul a fost imobilizat şi condus la sediul Sectorului Poliţiei Poliţiei de Frontieră Cruceni pentru verificări. Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că este vorba despre cetăţeanul român Nicolae B., în vârstă de 19 ani, din judeţul Timiş. S-a mai stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere, autoutilitara marca „ARO” este radiată din circulaţie din anul 2011, iar plăcuţele de înmatriculare aplicate pe masina sa aparţin de fapt unei motociclete”, a explicat Mihaela Leș, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră Timișoara.
Tânărul are acum dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere corespunzător.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.