„Zâna lacului” este salvată din ghearele zmeului, în cea mai nouă piesă...

„Zâna lacului” este salvată din ghearele zmeului, în cea mai nouă piesă a Teatrului „Merlin”

0
DISTRIBUIȚI

„Zâna lacului” la Teatrul Merlin

Teatrul „Merlin” a pregătit pentru micii săi spectatori un nou spectacol, a cărui premieră a avut loc duminică. Prima punere în scenă din acest an este un basm clasic, „Zâna lacului”, piesă a cărui scenariu şi regie artistică sunt semnate de talentatul actor păpuşar Maria Gornic.

„Zâna lacului” este povestea unei prea frumoase prinţese care a fost răpită de un zmeu şi ţinută, cu o vrajă puternică, sub apele unui lac, pentru a deveni mireasa sa. Prinţul Mălin porneşte în căutarea prinţesei şi cutreieră tot pământul, fără a reuşi să o găsească, până când, într-o zi, pe malul unui lac, o zăreşte pe Zâna lacului, care se dovedeşte a fi chiar prinţesa Mălina.


Povestea clasică a prinţesei răpite este presărată cu multe momente amuzante şi pline de originalitate, menite să ţină trează atenţia micuţilor atât prin jocul păpuşilor, cât şi prin inserarea unor replici mai apropiate zilelor noastre şi mai familiare copiilor.

Surpriza spectacolului este zmeul, un personaj ieşit din tiparele clasice. Izbânda este, totuşi, de partea prinţului, fiind respectată tradiția conform căreia binele învinge întotdeauna. „M-am gândit la o poveste care să respecte schema clasică a basmului şi tradiţia artei păpuşăreşti, totul filtrat prin prisma actorului păpuşar”, sintetizează Maria Gornic modul în care a conceput acest spectacol. Acesta a intrat de ieri în repertoriul Teatrului „Merlin” și se adresează copilor între 2 şi 11 ani, care sunt aşteptaţi în fiecare duminică de o deja cunoscută şi îndrăgită echipă de actori și păpușari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.